У кожній країні має бути створена п’ятирічна програма боротьби з допінгом — Гоцул

У кожній країні має бути створена п’ятирічна програма боротьби з допінгом — Гоцул

Укрінформ
Україна пропонує створити затверджену урядом п’ятирічну програму боротьби з допінгом у кожній країні.

Відповідну пропозицію представники України внесли під час щорічного симпозіуму, присвяченого виконанню Конвенції ЮНЕСКО про боротьбу з допінгом у спорті. Про це повідомив перший заступник Міністра молоді та спорту, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

“Під час Симпозіуму ми з колегами з різних країн обговорювали інструменти боротьби з допінгом у спорті. ...Декілька тем для дискусій були ініційовані українською стороною, і Рада Європи створить спеціальний орган для розробки нашої ініціативи стосовно залучення урядів країн до боротьби з допінгом. Так, ми запропонували, щоб в кожній країні була створена п’ятирічна програма боротьби з допінгом, яка має бути затверджена урядом.

Читайте також: На Європейських іграх-2019 у Білорусі результати допінг-тестів контролюватиме ЄОК

Ми провели консультації щодо розділення Національного антидопінгового центру та антидопінгової лабораторії. Ці дві структури точно мають бути незалежними одна від одної, і Україні це питання потрібно вирішувати. Як ми знаємо, з 2015 року наша лабораторія не працює, оскільки не відповідає вимогам ВАДА. І тут нам потрібно дуже добре подумати, чи потрібна нам взагалі така лабораторія. Її створення коштує декілька мільйонів євро, а також щорічно потрібно вкладати на оновлення матеріально-технічної бази ще близько 750 тисяч євро, оскільки вимоги ВАДА постійно змінюються, що потребує закупівлі нового обладнання. В Білорусі антидопінгову лабораторію було створено п’ять років тому, в Болгарі – сім років тому. І жодна досі не зуміли отримати акредитацію ВАДА. Азербайджан, Литва та низка інших країн взагалі відмовилися від ідеї створення своїх лабораторій. Оскільки порахували, що дешевше відправляти допінг-проби на перевірку за кордон. Дуже ретельно все потрібно порахувати і нам, чи готова держава витрачати такі суми на утримання української лабораторії”, - цитує Гоцула прес-служба ФЛАУ.

Традиційний щорічний симпозіум, присвячений виконанню Конвенції ЮНЕСКО про боротьбу з допінгом у спорті, проходив в Афінах (Греція). Україну на цьому заході представляв перший заступник Міністра молоді та спорту, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-