У десантно-штурмових військах освоюють новий вид спорту - регбі

У десантно-штурмових військах освоюють новий вид спорту - регбі

Укрінформ
У десантно-штурмових військах Збройних сил України запровадили новий олімпійський вид спорту – регбі, а на базі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади вже створили першу збірну команду.

Про це повідомляє командування десантно-штурмових військ ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

«Для підвищення фізичних навичок десантників зі швидкості, спритності, витривалості, координації рухів та боротьби, в Десантно-штурмових військах впроваджений новий олімпійський вид спорту – регбі. З числа військовослужбовців 95 окремої десантно-штурмової бригади вже створена перша збірна команда ДШВ з цього виду спорту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новий вид спорту, який активно впроваджують армії країн НАТО, з’явився в українському десанті з ініціативи командувача Десантно-штурмових військ генерал-лейтенанта Михайла Забродського.

Зокрема, у Житомирі вже місяць триває підготовка команди регбістів, яку готують сертифіковані тренери та представники Федерації регбі України (ФРУ). Серед них – спортивний директор ФРУ, титулований спортсмен з величезним досвідом, який свого часу керував збірними командами України, кілька років виступав за французькі регбійні команди, п'ятиразовий володар Кубка та чемпіон Іспанії, старший тренер ФРУ Павло Рожков, який, до того ж, є координатором програми «Gets info Rugby».

Читайте також: У Житомирі відбулися змагання з гирьового спорту серед десантників

«Вже в цьому місяці наші регбісти братимуть участь у чемпіонаті міста Київ. Згодом від підпорядкованих військових частин будуть відібрані найкращі спортсмени, які пройдуть відповідні збори для подальшої підготовки своїх команд, а влітку вперше в Десантно-штурмових військах ми плануємо провести чемпіонат з регбі», - поінформував начальник фізичної підготовки і спорту командування Десантно-штурмових військ ЗСУ підполковник Андрій Палагін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-