Олександр Абраменко та Олена Костевич - володарі українського

Олександр Абраменко та Олена Костевич - володарі українського "Спортивного Оскара"-2018

Фото
Укрінформ
На столичному НСК "Олімпійський" 30 березня завершилася традиційна Всеукраїнська урочиста церемонія "Герої спортивного року".

Кращими спортсменом та спортсменкою 2018 року стали чемпіон ХХIII зимових Олімпійських ігор з фристайлу (лижна акробатика) Олександр Абраменко, а також чемпіонка та бронзовий призер чемпіонатів світу і Європи з кульової стрільби, володарка світового рекорду Олена Костевич, повідомляє Укрінформ.

Абраменко у найпрестижнішій номінації "Спортивного Оскара"-2018 випередив срібного призера чемпіонату світу з греко-римської боротьби Жана Беленюка та володаря "срібла" світової першості зі спортивної гімнастики Олега Верняєва.

Всеукраїнська урочиста церемонія "Герої спортивного року" / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Суперницями Костевич за право називатися кращою спортсменкою України були володарка "золота" чемпіонату світу із дзюдо Дар'я Білодід а також переможниця підсумкового турниру Жіночою тенісної асоціації Еліна Світоліна. 

Усього під час церемонії "Герої спортивного року" назвали коахих атлетів у восьми номінаціях.

Читайте також: Жіноча збірна України – чемпіон Європи з карате

Додамо, що система відбору номінантів "Спортивного Оскара", яка сформована за прикладами найпопулярніших світових премій, була довготривалою. Протягом року експерти НОК та Мінмолодьспорту України уважно слідкували за виступами наших спортсменів на офіційних стартах і визначили розширений список претендентів у різних номінаціях. Потім трійки номінантів назвали спортивні журналісти. На останньому етапі Українська академія спорту, до якої входять легендарні атлети, які завершили активну спортивну діяльність і залишили визначний слід в історії, шляхом таємного голосування обрала переможців у кожній з номінацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-