Російські бобслеїсти офіційно позбавлені золотих медалей Олімпіади-2014

Російські бобслеїсти офіційно позбавлені золотих медалей Олімпіади-2014

Укрінформ
Російські бобслеїсти Олександр Зубков, Олексій Воєвода, Дмитро Труненков і Олексій Негодайло офіційно позбавлені золотих медалей Олімпіади-2014 у Сочі.

Про це повідомляє “Ехо Москви”.

"Російські бобслеїсти Олександр Зубков, Олексій Воєвода, Дмитро Труненков і Олексій Негодайло офіційно позбавлені золотих медалей зимової Олімпіади в Сочі", - йдеться в повідомленні.

Виконком Міжнародного Олімпійського комітету на своєму засіданні 28 березня прийняв рішення перерозподілити нагороди зимових Олімпійських ігор 2014 року в бобслеї. Таким чином, золоті медалі в змаганнях двомісних екіпажів мають отримати швейцарці Беат Гефті та Алекс Бауманн, а в четвірках “золото” перейде до екіпажу з Латвії.

Нагадаємо, восени 2017 року дисциплінарна комісія МОК визнала п'ятьох російських бобслеїстів, включаючи Зубкова і Воєводу, винними в порушенні антидопінгових правил, анулювавши їх результати на Іграх-2014 в Сочі і заборонивши їм довічно брати участь в Олімпіадах. Пізніше Олександр Зубков оскаржив свою дискваліфікацію в Мосміськсуді і став першим і єдиним Олімпійським чемпіоном на території Росії.

Читайте також: Президента Федерації бобслею Росії дискваліфікували через допінг

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) оголосила про дискваліфікацію президента Федерації бобслею Росії Олександра Зубкова до 18 грудня 2020 року.

Фото: SochiNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-