Дзюдоїстка Дарʼя Білодід - Посол доброї волі з питань туризму між Україною та Японією

Дзюдоїстка Дарʼя Білодід - Посол доброї волі з питань туризму між Україною та Японією

Укрінформ
Відома українська дзюдоїстка, чемпіонка світу та Європи із дзюдо Дарʼя Білодід стала Послом доброї волі з питань туризму між Україною та Японією.

Відповідний сертифікат спортсменка отримала у київській Резиденції посла Японії, повідомляє Укрінформ.   

Звертаючись до чемпіонки, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Курай відзначив, що японці, як родоначальники дзюдо, дуже цінують і поважають чемпіонів цього динамічного і технічного виду боротьби. 

"Нинішнього року Японія проводить у своїх 12-ти містах чемпіонат світу з регбі, 2020-го у Токіо пройдуть літні Олімпійські ігри. Наплив туристів до нашої країни кожного місяця збільшуватиметься, а під час Ігор-2020 кількість іноземних гостей досягне 40 млн чоловік. Бажаю перемог українцям, зокрема, - представникам дзюдо" - сказав посол.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов подякував за запрошення українців на олімпійські арени і висловив упевненість, що Ігри-2020 року, які пройдуть з 24 липня по 9 серпня, стануть яскравим святом спорту, де наша команда продемонстує увесь свій потенціал.

Читайте також: Переможців Всеукраїнської церемонії "Герої спортивного року-2018" назвуть 30 березня

Цього ж дня Дарья Білодід увіковічила своє імʼя на "Площі зірок" поблизу столичного ТРЦ Gulliver. Відбулося також закладення зірок на честь іще двох українських спортсменок - срібного призера чемпіонату світу зі стрибків у висоту Юлії Левченко та багаторазової чемпіонки і рекордсменки світу з пауерліфтингу Лариси Соловйової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-