Переможців Всеукраїнської церемонії

Переможців Всеукраїнської церемонії "Герої спортивного року-2018" назвуть 30 березня

Укрінформ
Українська Академія спорту визначила переможців Всеукраїнської церемонії "Герої спортивного року-2018" у восьми номінаціях.

Переможці Всеукраїнської церемонії "Герої спортивного року-2018" були визначені сьогодні, 5 березня, під час засідання Української Академії спорту в Олімпійському домі. Їх імена назвуть під час самої Церемонії, яка відбудеться 30 березня на НСК "Олімпійський", передає кореспондент Укрінформу.

Звертаючись до членів Української академії спорту, міністр молоді і спорту України Ігор Жданов зазначив: "Нам є ким і чим пишатися за підсумками спортивного 2018 року. Фристайліст Олександр Абраменко приніс Україні історичне "золото" на Олімпійських іграх у корейському Пхьончхані, наймолодшою чемпіонкою світу з дзюдо стала Дар'я Білодід, Алла Черкасова виграла чемпіонат світу з вільної боротьби, Еліна Світоліна упевнено виступає у когорті кращих тенісисток планети... І ми не зупиняємося. Вже на початку нинішнього року успішно виступили наші легкоатлети на чемпіонаті Європи, де Андрій Проценко і Юлія Левченко стали срібними призерами, а Ольга Саладуха, Марина Бех-Романчук та Ольга Ляхова здобули бронзові медалі. На п'єдестал чемпіонату Європи зі стрільби з лука піднялися Віктор Рубан, Юрій Гавелко, Владислав Лесняк, Лідія Січенікова, Поліна Родіонова, Анастасія Павлова. Взагалі цей (2019-й) рік є ключовим у всебічному забезпеченні якісної підготовки наших спортсменів до олімпійського Токіо-2020".

Читайте також: Жданов розповів, як держава фінансує спорт

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка у свою чергу теж назвав спортивні досягнення у 2018-му видатними. "Яскравий початок задав наш "золотий" Олександр Абраменко, який на Олімпійських іграх в Пхьончхані переписав історію українського спорту. Ми раділи гучним перемогам Еліни Світоліної, наших чемпіонів та призерів чемпіонатів світу: Олени Костевич, Дар'ї Білодід, Алли Черкасової, Жана Беленюка, Олега Верняєва та усіх інших наших медалістів найпрестижніших стартів. Вболівали та пишалися блискучими звершеннями нашої молоді, які в далекому Буенос-Айресі здобули 23 медалі ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор", - сказав під час засідання Сергій Бубка.

Президент НОК також нагадав, що відбір претендентів та номінантів Церемонії проходив в 3 етапи. Спочатку експертна комісія фахівців Національного олімпійського комітету і Міністерства молоді і спорту провела детальний аналіз виступів наших спортсменів на головних спортивних стартах року, підготувавши розширений список претендентів у кожній номінації (6-8 осіб). Після цього тривало голосування спортивних журналістів з усіх регіонів країни, за підсумком якого були визначені трійки претендентів, а "академіки" сьогодні шляхом таємного голосування вибрали переможців у кожній номінації.

Читайте також: Національний олімпійський комітет розпочав співпрацю зі страховою компанією "ІНГО Україна"

"Герої спортивного року" - це національний "Спортивний Оскар", покликаний визначити та нагородити кращих атлетів, тренерів, команди й фахівців у спортивній галузі країни.

Нагадаємо, Українська Академія спорту була створена у 2007 році за ініціативи президента НОК України Сергія Бубки. До її складу увійшли легендарні спортсмени, які завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в спортивній історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-