Норвежець Бьо позбавлений очок, зароблених у перс'юті на етапі Кубка світу з біатлону в США

Норвежець Бьо позбавлений очок, зароблених у перс'юті на етапі Кубка світу з біатлону в США

Укрінформ
Міжнародний союз біатлоністів (IBU) і норвежець Йоганнес Бьо домовилися про те, що спортсмену не будуть нараховані 43 очки за четверте місце в гонці переслідування на етапі Кубка світу в Солт-Лейк-Сіті (США), яка пройшла 16 лютого.

Про це повідомляє офіційний сайт IBU.

Скандинавський біатлоніст також має намір розподілити € 7 тис. призових серед учасників, які фінішували за ним. Дане рішення було прийнято після того, як Бьо повідомив IBU, що він припустився одного промаху під час останньої стрільби, який йому не зарахували. Пізніше цей факт підтвердив IBU. Організація визнала провину суддів і пообіцяла не повторювати в майбутньому подібних помилок.

"Я хочу, щоб IBU зробив все можливе, щоб запобігти подібним помилкам в майбутньому. Нелегко відмовитися від балів, але я сподіваюся, що інші спортсмени знайдуть мотивацію і силу, щоб бути в подібних ситуаціях чесними, як я", - зазначив Бьо.

Після восьми етапів Кубка світу 25-річний норвежець впевнено лідирує в загальному заліку змагань.

Читайте також: Став відомий склад жіночої збірної України на ЧС з біатлону

Бьо є олімпійським чемпіоном 2018 року, дворазовим срібним призером Ігор у Пхьончхані (Республіка Корея). Також він тричі ставав чемпіоном світу, володарем малого Кришталевого глобуса в заліку індивідуальних гонок сезону-2017/18.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-