Віце-чемпіонка світу-2019 сноубордистка Данча пропустить етапи Кубка світу в лютому

Віце-чемпіонка світу-2019 сноубордистка Данча пропустить етапи Кубка світу в лютому

Укрінформ
Срібна медалістка чемпіонату світу з фристайлу та сноубордингу, який проходить у США з 1 по 10 лютого, закарпатська спортсменка Аннамарі Данча поділилася планами на другу частину сезону.

Аннамарі Данча в інтерв’ю "Карпатському об’єктиву", зокрема, зазначила, що в лютому пропустить 2 етапи Кубка світу через брак коштів, але в березні продовжить своїх виступи.

"Після цих змагань ми планували поїхати на чемпіонат Канади, однак зважаючи на хороший виступ на чемпіонаті світу прийняли рішення трохи відпочити і подорожувати США, адже зворотній білет до України на 16 лютого, тож у дні, які залишилися, хочу насолодитися цією країною. У лютому буде проведено два етапи Кубка світу, але через брак коштів участь у них я не братиму. А от на етапах Кубка світу у Швейцарії (9 березня) та Німеччині (24 березня) я змагатимуся. Також у планах виступ на чемпіонаті України, який пройде 27-28 лютого.

Як і всі спортсмени, прагну здобути олімпійське "золото". Але й крім цього є багато титулів, які б хотілося записати до свого активу. Зокрема, перемога в загальному заліку Кубка світу. Загалом у спорті завжди є до чого прагнути. Головне – постійно працювати над собою і все поступово має прийти. Хочеться сподіватися, що ця медаль стане лише початком моїх звершень", - сказала Данча.

Нагадаємо, 5 лютого увійшло в історію не тільки закарпатського спорту, а й всеукраїнського - збірна України вперше в історії проведення чемпіонатів світу зі сноубордингу виборола медаль.

Читайте також: Данча оцінила свій виступ на ЧС-2019 як найбільш феєрічний за 10 років

Аннамарі Данча стала однією з головних сенсацій змагань - за результатами кваліфікації вона пробилася до топ-16 лише із 15-им результатом. Згодом вона впевнено подолала 1/8 та 1/4 фіналу. У півфіналі українська сноубордистка взяла гору над бронзовою призеркою Олімпійских ігор-2018 німкенею Рамоною Гофмайстер, а у головному заїзді мірялася силами із швейцаркою Жюлі Зогг. Спортсменки йшли в одному темпі, однак на фініші українка поступилася з різницею менш ніж в одну секунду. Таким чином, Данча стала срібною призеркою ЧС-2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-