Кубок світу з біатлону: додати швидкості в Гохфільцені

Кубок світу з біатлону: додати швидкості в Гохфільцені

Аналітика
Укрінформ
13 грудня в Австрії стартує другий етап Кубка світу з біатлону.

З 13 грудня стартує другий етап Кубка світу з біатлону, який проходитиме в Гохфільцені (Австрія). Спортсмени позмагаються в таких дисциплінах: спринт, гонка переслідування та класична естафета.

Читайте також: Бринзак: Тищенко став приємним відкриттям на 1-му етапі Кубка світу з біатлону

Суперечливий старт

Виступ наших спортсменів на першому етапі можна назвати суперечливим. З одного боку, успішний бронзовий  старт Анастасії Меркушиної й Артема Тищенка в одиночному міксі, феєрична індивідуальна гонка від Юлії Джими та квіткова церемонія для Сергія Семенова. З іншого, невдалі старти Віти та Валі Семеренко, вкрай низька швидкість всіх представників.

Старший тренер жіночої збірної України Андрій Прокунін оцінив роботу своїх підопічних «на четвірку» та визнав, що в подальшому працюватимуть на кращі результати. Головний тренер чоловічої команди Юрай Санітра підсумувавши перший етап сказав, що з Поклюки їде дуже задоволеним виступом команди.

«Перший етап ще мало про що говорить: для багатьох спортсменів це – тільки перші старти в сезоні, хтось ще не розганявся, хтось вперше вийшов на трасу після хвороби. Тим більше, це був гірський етап зі своєю специфікою»,- заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

Читайте також: Прокунін: За цей етап команді тверда четвірка

Ротація в складі

За словами Володимира Бринзака, головне завдання етапів Кубка - почати збирати команду на Олімпіаду-2022 в Пекіні. Тому порівняно з першим етапом відбулася невеличка ротація в жіночій збірній - замість шести спортсменок до Гохфільцена поїде п’ять: Юлія Джима, Віта Семеренко, Валя Семеренко, Олена Підгрушна та Анастасія Меркушина. Юлія Журавок поїде на другий етап Кубка IBU. За його результатами Андрій Прокунін обере шосту представницю на третій етап Кубка світу. 

Юлія Джима
Юлія Джима

В чоловічій збірній змін не відбулося, тому на другий етап вони вирушають у такому складі: Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Артем Тищенко, Віталій Кільчицький.

Читайте також: Прокунін привітав усіх із перемогою української біатлоністки Джими в Поклюці

Очікування

Відкритим питання залишається фізична форма наших біатлоністів. Чи зможуть відновитися після індивідуальних гонок Юлія Джима та Сергій Семенов? Чи продовжить прогресувати капітан жіночої збірної Олена Підгрушна та чи увійдуть в змагальний режим сестри Семеренко?

В програмі другого етапу  присутня найвдаліша для української команди дисципліна - естафета. Тому чекаємо на реабілітацію за невдалі виступи в цьому виді в минулому сезоні.

Анна Шуба, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-