Жданов: Випуск марки на честь героїв Паралімпіади-2018 - нагода відзначити успіхи наших спортсменів

Жданов: Випуск марки на честь героїв Паралімпіади-2018 - нагода відзначити успіхи наших спортсменів

Укрінформ
6 грудня у Мінмолодьспорту відбулось урочисте погашення пам’ятної марки, присвяченої яскравому успіху української команди на ХІІ зимових Паралімпійських іграх-2018.

З такою непересічною подією паралімпійську спортивну родину привітав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, повідомили Укрінформу у прес-службі міністерства.

 "Це чудова нагода ще раз відзначити наших паралімпійців й усіх людей з інвалідністю, які займаються спортом. Мені дуже приємно привітати спортсменів із цією подією і відзначити, що протягом 2015-2018 років українські паралімпійці завойовали 392 медалі, з яких 132 - найвищого гатунку, а такоє 121 срібну та 139 бронзових. Це прекрасний успіх", - підкреслив урядовець.- Окрім вітань, абсолютно щиро бажаю вам подальших перемог. Буду й надалі підтримувати паралімпійців, дефлімпійців, всіх, хто займається спортом осіб з інвалідністю".

За словами Жданова, у межах продовження політики безбар’єрності вже дано доручення щодо доповнення інформаційних табличок в Мінмолодьспорту шрифтом Брайля. Міністр також звернувся до ПАТ "Укрпошта" з проханням надати спонсорську допомогу національній паралімпійській та дефлімпійській збірним командам України.

Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич розповів, що ініціатором випуску марки стало саме ПАТ "Укрпошта". На марці зображені чемпіони та призери національної паралімпійської збірної України, які нинішнього року у Пхьончхані вибороли 22 високі нагороди. 

"Цей захід стане для Національного комітету спорту інвалідів України своєрідним яскравим підведенням підсумку року, що минає, та налаштуванням паралімпійців-зимників на новий спортивний сезон-2018/2019", - наголосив Валерій Сушкевич.

Як відзначив перший заступник генерального директора ПАТ "Укрпошта" Олександр Перцовський, марку на честь українських паралімпійців підприємство виготовило вперше. Її наклад - 130 тисяч примірників.

Читайте також: Жданов назвав ефективною співпрацю з силовиками у національно-патріотичному вихованні

Участь в урочистостях також взяли заслужений майстер спорту України, багаторазова чемпіонка та призер зимових Паралімпіад з лижних перегонів та біатлону, Герой України, найкраща спортсменка Паралімпіади-2006 Олена Юрковська та представники паралімпійських та дефлімпійських збірних команди України з різних видів спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-