Через рішення Мосміськсуду Росію можуть не допустити до участі в Олімпіаді-2020 в Токіо

Через рішення Мосміськсуду Росію можуть не допустити до участі в Олімпіаді-2020 в Токіо

Укрінформ
Олімпійський комітет Росії (ОКР) подав скаргу на рішення Мосміськсуду, який відновив президента Федерації бобслея Росії Олександра Зубкова в якості олімпійського чемпіона, що загрожує санкціями російським спортсменам.

Про це говориться у заяві ОКР.

"ОКР, дотримуючись законодавства Російської Федерації і положення Олімпійської хартії МОК в частині забезпечення НОК (національним олімпійським комітетом - ред.) визнання і застосування Всесвітнього антидопінгового кодексу на території своєї країни, 5 грудня 2018 року подав апеляцію на рішення Московського міського суду, яке, у тому числі, порушує умови Конвенції про визнання і приведення у виконання іноземних арбітражних рішень (Нью-Йорк, 1958г.) ", - йдеться у заяві ОКР.

Олімпійський комітет Росії побоюється, що рішення Мосміськсуду "може спричинити найжорсткіші санкції, аж до повного відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх у складі Олімпійської команди Росії і під прапором Російської Федерації вже у 2020 р. в Токіо".

Крім того, в ОКР заявляють, що "рішення CAS в принципі не може бути предметом перегляду російськими державними судовими інстанціями, включаючи Мосміськсуд, зважаючи на відсутність юрисдикції останнього переглядати рішення, винесені міжнародним третейським судом (арбітражем) ".

ОКР пояснює свої дії тим, що 1 грудня отримав від Міжнародного олімпійського комітету офіційне повідомлення "з проханням посприяти і зробити необхідні юридичні кроки для того, щоб забезпечити приведення до виконання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) ".

Читайте також: Рішення Мосміськсуду щодо бобслеїста Зубкова є абсурдним - Жданов

Як повідомлялося, 21 листопада Мосміськсуд задовольнив позов Зубкова про визнання недійсним в РФ рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) по відношенню до нього, таким чином, відновивши його в статусі олімпійського чемпіона в межах Росії.

фото: nstarikov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-