Футбол: чотири матчі УПЛ заплановані на території, де введений воєнний стан

Футбол: чотири матчі УПЛ заплановані на території, де введений воєнний стан

Укрінформ
Верховна Рада ввела воєнний стан в 10 областях України, у чотирьох з яких є футбольні команди УПЛ - Харківська, Запорізька, Донецька та Одеська.

Виконавчий директор української Прем’єр-ліги Євген Дикий в коментарі Sport Arena зазначив, що організація звертатиметься в державні органі з приводу роз’яснення ситуації щодо проведення різних спортивних подій на території, де діє військовий стан.

"Офіційно звертатимемося в усі органи, щоб отримати роз'яснення. Президент оголосив, що ніяких свобод громадян обмежено не буде. Після того, як звернемося до органів і отримаємо відповіді, зможемо надати більш детальну інформацію", - сказав Дикий.

Зазначимо, що на час дії воєнного стану (до 26 грудня) мають відбутися чотири матчі УПЛ: "Шахтар" - "Олімпік" (Харків), "Зоря" - "Арсенал-Київ" (Запоріжжя), "Маріуполь" - "Шахтар" (Маріуполь), "Чорноморець" - "Ворскла" (Одеса).

Читайте також: Гра "Ворскла" - "Арсенал" Ліги Європи відбудеться і в разі воєнного стану - УЄФА

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Верховна Рада ухвалила закон №9338 "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні". 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб. Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.

Фото: shakhtar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-