Змагання з вітрильного спорту в Криму можливі лише після деокупації - Жданов

Змагання з вітрильного спорту в Криму можливі лише після деокупації - Жданов

Відео
Укрінформ
Проведення змагань з вітрильного спорту в Криму можливі лише після деокупації півострова. 

Про це 6 листопада в ефірі "Радио Крым.Реалии" сказав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, коментуючи пропозиції Росії провести спільні змагання в анексованому Криму 

"Ми проводитимемо змагання з вітрильного спорту в Криму, але після того, як ми відновимо суверенітет України над Автономною Республікою Крим. І не росіянам пропонувати нам, на нашій території, проводити будь-які змагання. Це спортивна юрисдикція, як і конституційна юрисдикція, нашої країни. Про це всім відомо, у тому числі міжнародним федераціям", - відзначив Жданов.

Відео ефіру:

Напередодні Всесвітня вітрильна федерація (World Sailing, WS) відклала розгляд пропозиції Вітрильної федерації України про позбавлення членства Всеросійської федерації вітрильного спорту (ВФВС) через проведення Росією змагань в анексованому Криму. У прес-службі російської федерації назвали "перемогою" рішення WS відкласти питання позбавлення членства ВФВС.

У вересні 2017 року Всесвітня федерація World Sailing не визнала російські змагання з вітрильного спорту в Криму через незаконну анексію Криму. За словами віце-президента Вітрильної федерації України Дмитра Шимківа, цим рішенням Всесвітня вітрильна федерація World Sailing визнала, що Крим - це невід'ємна частина України.

Читайте також: Українські яхтсмени готуватимуться до європейських змагань у Бодрумі

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-