Процес  відбору до національної збірної «Ігор Нескорених» проходив відкрито  - Горбач

Процес відбору до національної збірної «Ігор Нескорених» проходив відкрито - Горбач

Укрінформ
В Україні процес відбору кандидатів до збірної України змагань «Ігор Нескорених» на всіх етапах є прозорим та відкритим.

Про це під час прес-конференції заявила координатор проекту «Ігри Нескорених» Оксана Горбач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні процес відбору публічний, на відміну від інших країн. У нас процес відкритий,  і всі складові сектору безпеки та оборони, а також добровольчих формувань мають право подавати заявку на участь у «Іграх Нескорених», - заявила координатор. Йдеться про військовослужбовців, які отримали поранення, травми  чи захворювання у результаті  виконання службових операцій у зоні бойових дій.

Читайте також: Посольство в Австралії подякувало діаспорі за підтримку українських “нескорених” у Сіднеї

Відповідаючи на звинувачення у нечесності відбору до змагань добровольця Олександра Бєлобокова, Горбач нагадала, що на прохання волонтерів та активістів цього року  було розглянуто питання щодо можливості участі у змаганнях членів добровольчих формувань, які не мають офіційного посвідчення учасника бойових дій.

«Виникло питання чи можуть брати участь в «Іграх Нескорених» добровольці, у яких немає офіційного посвідчення учасника бойових дій. Питання поставили волонтери. Так само розглядалось питання щодо бойових поранень, які були на початку війни та позначались в медичній картці  як побутові, через питання безпеки військовослужбовця. Розуміючи відповідальність громадянського суспільства перед добровольцями, які на початку 2014 року йшли самостійно захищати нашу Батьківщину, було ухвалено рішення дозволити бійцям добровольчих формувань надавати документи,  свідчення свідків та будь-яку іншу інформацію, яка підтвердить, що вони брали участь у бойових діях і що вони отримали там бойову травму», - зазначила Горбач.

Інформація була оприлюднена в соцмережах, і у відповідності з цими правилами були проведені національні змагання «Ігор Нескорених». Бєлобоков був допущений до національних змагань на основі довідки  Української добровольчої армії, яка була підписана начальником штабу 8 батальйону.  

В національних змаганнях "Ігор Нескорених" взяли участь близько 200 осіб, з яких відбіркова комісія визначила 50 учасників міжнародних змагань.

Читайте також: До України повернулася національна збірна Invictus Games із 20 медалями

У свою чергу представники окремих військових підрозділів та батальйонів звинуватили організаторів та координаторів відбору у неякісній перевірці документів кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-