У Дніпрі відкрили виставку до 100-річчя ФК «Дніпро»

У Дніпрі відкрили виставку до 100-річчя ФК «Дніпро»

Фото
Укрінформ
До уваги усіх бажаючих унікальні колекції нагород, фотографій, футболок, програмок, шарфів.

Сьогодні, 1 листопада, в Дніпрі в залі №10 Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.І. Яворницького відбулося відкриття виставки, присвяченої 100-річчю футбольного клубу «Дніпро». Про це повідомляє Укрінформ.

Головним ініціатором і організатором виставки виступив спортивний журналіст, футбольний статистик та історик Дмитро Москаленко. Виставка створена за підтримки Дніпропетровської обласної ради та адміністрації ФК «Дніпро».

Відкриття виставки, присвяченої 100-річчю Футбольного клубу «Дніпро» / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

На виставці представлено 150 командних фотографій за всю історію клубу: з перших знімків початку ХХ ст. до сучасних фотографій 2017 року. Головною особливістю виставки стануть унікальні футбольні колекції приватних колекціонерів, які вперше представлять широкому загалу. Відвідувачі зможуть побачити неперевершену колекцію футбольних шарфів від першого шарфа, випущеного ФК «Дніпро» в 1987 році, до шарфа, випущеного спеціально до фіналу Ліги Європи в 2015 році, а також шарфи суперників «Дніпра» в єврокубках різних років.

Крім цього, на виставці представлять колекції значків і програмок матчів, а також повне зібрання клубних медалей, завойованих в 70-80-х роках. Родзинкою стануть три ігрові футболки клубу 80-х років, що належали відомим футболістам: Геннадію Литовченку, Олегу Тарану і Юрію Гаврилову.

Читайте також: "Динамо", "Львів" та "Дніпро-1" вийшли до чвертьфіналу Кубка України з футболу

Виставка має на меті максимально повно і грунтовно розкрити 100-річну історію легендарного футбольного клубу, охопити і представити найяскравіші і знакові події. У залі встановлять постійно діючий телевізор, де всі бажаючі зможуть подивитися ексклюзивні архівні відеоматеріали з історії клубу.

На презентації виставки були присутні спортивні журналісти, ветерани ФК «Дніпро», представники адміністрації ФК «Дніпро», колекціонери, вболівальники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-