Президент WBC: Україна заслужила право проводити великі титульні бої

Президент WBC: Україна заслужила право проводити великі титульні бої

Фото
Укрінформ
За словами Віталія Кличка, Олександр Усик точно проведе один зі своїх чемпіонських боїв у Києві на НСК «Олімпійський».

Україна заслуговує проводити у себе великі боксерські поєдинки. Про це заявив президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман на прес-конференції, яку було присвячено відкриттю у Києві 56-го Конгресу WBC. Про це повідомляє Укрінформ.

Разом з Сулейманом на прес-конференції виступав і мер столиці, голова оргкомітету Конгресу WBC, Віталій Кличко. Він заявив, що Олександр Усик точно проведе один зі своїх чемпіонських боїв у Києві на НСК «Олімпійський». На думку Сулеймана, стадіон у Києві здатен зібрати на боксерський поєдинок 80 тисяч вболівальників, адже Україна сьогодні – це топ-держава у боксерському світі. І те, що Києву довірили приймати таку масштабну світову подію, як Конгрес WBC, також свідчить про великий авторитет України у спортивному світі.

Читайте також: Володимир Кличко стане гостем Конгресу Всесвітньої боксерської ради в Києві

Стосовно програми Конгресу WBC, то головними подіями стануть: урочисте відкриття (1 жовтня на Поштовій площі), гала-вечір і благочинний аукціон (1 жовтня), автограф-сесія зірок боксу (2 жовтня у ТРЦ «Гуллівер»), великий вечір боксу «Разом з легендами» (2 жовтня у Палаці спорту), відкриття Залу слави українського боксу (5 жовтня). Постійними заходами Конгресу стануть різноманітні семінари для тренерів, рефері, спортивних лікарів. Крім цього, буде багато неформального спілкування між зірками та численними представниками світового боксу – промоутерами, представниками ЗМІ, тренерами. На Конгресі очікують майже 700 гостей з понад 160 країн світу.  

Щодо зірок, то головними фігурами Конгресу стануть Володимир Кличко, Леннокс Льюїс, Евандер Голіфілд, Хуліо Сесар Чавес, Тоні Беллью, Оскар Де ла Хойя. Поки що під питанням приїзд Майка Тайсона. Віталій Кличко вкотре проанонсував свій «реванш» з Ленноксом Льюїсом. Щоправда, у якому форматі проходитиме суперництво легендарних боксерів, наразі таємниця. Кличко каже, нехай це стане для усіх сюрпризом.  

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-