Ігор Жданов: НСК «Олімпійський» має борг 2,27 млрд гривень

Ігор Жданов: НСК «Олімпійський» має борг 2,27 млрд гривень

Укрінформ
За словами міністра, величезні борги також у «Арени Львів» та столичного Палацу спорту.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов розповів про борги спортивних комплексів в Києві та Львові. Про це пише портал «Слово і діло».

«Проблема «Арени Львів» - це 417 мільйонів гривень боргів, які виникли під час підготовки до Євро-2012, коли «професіонали», попередники, навісили боргів на цей стадіон, на НСК «Олімпійський», на столичний Палац спорту.

Вони їх забрали у Міністерства молоді і спорту в Укрєвроінфрапроект, а потім повернули з величезними боргами. На НСК «Олімпійський» борг 2,27 мільярда, на Палаці спорту - 44 мільйони, у «Арени Львів» - 417 мільйонів. А це тільки підприємства Мінмолодьспорту, які повернули.

Львівський стадіон «Скіф» не добудували - теж з боргами повернули назад університету (Львівському державному університету фізичної культури). І так по всій країні.

Читайте також: У Жданова нагадали українським шахісткам про відповідальність за поїздку в РФ

Це приклад недбалості і корупції. Тому необхідно шукати державний механізм вирішення цих проблем, ми нікуди від цього не дінемося.

Наприклад, для того, щоб виплатити борги по НСК «Олімпійський», потрібно понад 2,2 мільярда гривень, а бюджет всього Міністерства на 2018 рік разом із субвенціями - близько 2,6 мільярда гривень.

«Арена Львів» працює, вона прийматиме матчі національних збірних. У минулому році там іноді грала «Зоря». Було б добре знайти ту команду, яка постійно грала б на цьому стадіоні», - сказав Жданов.

Нагадаємо, збірна України з футболу зіграє свій перший домашній поєдинок у Лізі націй УЄФА проти збірної Словаччини на «Арені Львів».

Поєдинок відбудеться у неділю, 9 вересня. Однак, відповідно до рішення Дисциплінарного комітету УЄФА, прийнятого в листопаді 2015 року, матч відбуватиметься за порожніх трибун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-