У Жданова нагадали українським шахісткам про відповідальність за поїздку в РФ

У Жданова нагадали українським шахісткам про відповідальність за поїздку в РФ

Укрінформ
Анна Ушеніна, Наталія Жукова, Інна Гапоненко, Анна і Марія Музичук братимуть участь в чемпіонаті світу з шахів в Ханти-Мансійську.

Міністерство молоді та спорту прокоментувало новину про те, що українські шахістки братимуть участь у чемпіонаті світу, який відбудеться у листопаді в російському Ханти-Мансійську.

«Позиція Мінмолодьспорту щодо участі українських спортсменів у змаганнях на території РФ залишається незмінною.

Сьогодні, 28 серпня, у деяких ЗМІ з`явилась інформація про те, що жіноча збірна команда України з шахів може взяти участь у чемпіонаті світу, який відбудеться у Ханти-Мансійську у листопаді 2018 року.

Міністерство молоді та спорту України вкотре нагадує свою позицію щодо участі українських спортсменів у змаганнях на території країни-агресора:

- Міністерство не може заборонити спортсменам, тренерам, вболівальникам, будь-кому з громадян України їхати на змагання в Росію.

Читайте також: Рейтинг ФІДЕ: Анна Музичук - третя, Марія - восьма

- Проте: є суверенне право Уряду не фінансувати поїздки українських спортсменів на міжнародні змагання до Російської Федерації. Міністерство не фінансує, не фінансувало і не фінансуватиме подібні вояжі за рахунок коштів платників податків.

- За участь у змаганнях не буде виплачено жодних державних призових, результати не будуть враховуватися при присвоєнні спортивних звань.

- Відповідальність за поїздки спортсменів перед українським суспільством, їхню безпеку, лежатиме виключно на спортивних федераціях та особисто на тих спортсменах і тренерах, які прийняли для себе рішення їхати в Росію, усвідомлюючи всі можливі ризики та наслідки», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українські шахістки Анна Ушеніна, Наталія Жукова, Інна Гапоненко, а також Анна і Марія Музичук братимуть участь в чемпіонаті світу з класичних шахів, який пройде з 1 по 25 листопада 2018 року в Ханти-Мансійську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-