Гутцайт: Харлан – не робот, вона втомилася за останні роки

Гутцайт: Харлан – не робот, вона втомилася за останні роки

Укрінформ
Президент Федерації фехтування України Вадим Гутцайт прокоментував участь шаблістки Ольги Харлан у чемпіонатах світу і Європи 2018 року, під час яких вона вперше за останні 10 років залишилася без особистих медалей.

Олімпійський чемпіон 1992 року Вадим Гутцайт, зокрема, зазначив, що Ольга Харлан – не робот і не може кожен сезон бути на лідерських позиціях, це психологічно важко.

"Для таких результатів є багато причин. Перша з них: Ольга не може кожен сезон бути на лідерських позиціях і вигравати всі змагання поспіль. Вона не робот. По-друге, вона дорослішає, відбувається переоцінка всього, є причини і на особистому фронті, які не можуть не позначитися на ній. Є також інші фактори, на які ми звертаємо увагу і обговорюємо з нею. Вона розуміє, що найсильніша і може виграти будь-який старт. Але на неї сильно тиснуть, всі чекають перемоги. Зараз вона трохи не впоралася з цим хвилюванням. Було видно, що психологічно вона втомилася за ці роки. Вона дуже переживає, горить і, як мені здається, вона перегоріла.

Зараз основне завдання для неї - заспокоїтися, увійти в режим спокійного життя, нікуди не рватися. Необхідно поставити перед собою мету - однозначно медаль на Олімпійських іграх - і спокійно, планомірно готуватися, не переживати, не нервувати. Не виходити відразу з думкою, що я повинна обов'язково стати чемпіонкою, а перемагати від бою до бою і таким чином приходити до успіху", - цитує Гутцайта XSPORT

Читайте також: Харлан виграла Кубок світу і завершила сезон на першому рядку рейтингу FIE

Нагадаємо, призерка трьох Олімпійських ігор Ольга Харлан у 2018 році виграла загальний залік Кубка світу, але на чемпіонатах світу і Європи залишилася без медалей в особистих турнірах. Це сталося з нею вперше за останні 10 років. На чемпіонаті світу-2018 з фехтування в китайському Усі Ольга Харлан вибула в 1/16 фіналу особистого турніру, а на чемпіонаті Європи-2018 в сербському місті Нові Сад програла в 1/8 фіналу. Проте знаменита українська шаблістка стала срібним призером чемпіонату Європи-2018 у командному турнірі.

Фото: fie.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-