Харлан виграла Кубок світу і завершила сезон на першому рядку рейтингу FIE

Харлан виграла Кубок світу і завершила сезон на першому рядку рейтингу FIE

Укрінформ
Українська шаблістка Ольга Харлан здобула перемогу на Кубку світу з фехтування і завершила сезон-2017/18 на першому рядку в світовому рейтингу.

У загальному заліку Кубка світу лідер збірної України Ольга Харлан випередила росіянку Софію Велику і Анну Мартон з Угорщини. Про це повідомляє XSPORT

Українка закінчила сезон на першому рядку світового рейтингу FIE, маючи в активі 190 очок. За минулий змагальний цикл Харлан виграла етап Кубка світу в Сінт-Ніклас, Гран-прі в Мехіко і Сеулі, а також виборола "срібло" на етапі в Тунісі.

Незважаючи на перше місце FIE, головні старти сезону - чемпіонат Європи та світу - в особистому розряді для спортсменки закінчилися без медалей. На континентальній першості Харлан стала 10-ю, а на світовому - 17-ю, не зумівши захистити торішній титул.

Читайте також: Фехтування: Харлан не змогла захистити чемпіонський титул на ЧС-2018 в Усі

Для лідера збірної України цей Кубок світу стане третім у кар'єрі. Раніше 27-річна фехтувальниця завершувала сезон на першому рядку світового рейтингу в 2013-му і 2014-му роках. Більше перемог у Кубку світу мають лише американки Маріель Загуніс і Сада Джейкобсон. Вони вигравали трофей по чотири рази.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-