Цвілій: Повірила в шанс на медаль приблизно на 30-му кілометрі дистанції

Цвілій: Повірила в шанс на медаль приблизно на 30-му кілометрі дистанції

Укрінформ
Володарка срібної медалі чемпіонату Європи-2018 з легкої атлетики українка Аліна Цвілій поділилася враженнями від свого виступу у Берліні (Німеччина).

Аліна Цвілій, яка пройшла 50 км із новим національним рекордом України (4:12.44 год), зокрема, зазначила, що планувала увійти до першої шістки, проте в певний момент повірила у власні сили та фінішувала другою.

"Ми з дівчатами – Христиною Юдкіною і Василиною Вітовщик – планували ввійти до першої шістки, але я зуміла стати другою. Цю медаль присвячую донечці Людочці, чоловіку і тренеру Анатолію Васильовичу Соломіну. Те, що зможу поборотися за медаль, зрозуміла десь на 30-му кілометрі. Було дуже складно, адже йшла практично сама: були досить великі відриви як від лідера португалки Інез Енрікес, так і від дівчат, які йшли позаду. До того ж було досить спекотно. Але мене дуже підтримували на дистанції, тренери весь час давали підказки, я їм дуже вдячна. І коли побачила, що шанс на медаль є, вирішила, що йтиму у високому темпі, а там що буде, те й буде: впаду, значить впаду, але боротимуся до останнього", - сказала Цвілій після фінішу в коментарі сайту XSPORT.

Читайте також: Легка атлетика: Аліна Цвілій виборола «срібло» чемпіонату Європи зі спортивної ходьби

Нагадаємо, 7 серпня українські спортсмени вибороли дві медалі у спортивній ходьбі на чемпіонаті Європи, який зараз проходить в Берліні й супроводжується великою спекою. Аліна Цвілій виборола срібну медаль на дистанції спортивної ходьби на 50 км. Українка оновила національний рекорд (4:12:44) і поступилася лише Інеш Енрікеш з Португалії, яка виграла "золото". Українець Мар’ян Закальницький на дистанції спортивної ходьби на 50 км виборов золоту медаль.  

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-