Чернігівський жіночий футбольний клуб

Чернігівський жіночий футбольний клуб "Легенда" призупинив своє існування

Укрінформ
У сезоні-2018/19 багаторічний лідер жіночого українського футболу чернігівська команда "Легенда" не виступатиме. 

У Вищій лізі Чернігівщину тепер представлятиме "Єдність" (Плиски) школи вищої спортивної майстерності обласної ради (ШВСМ). Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніна Лемеш.

"У сезоні-2018/19 у Вищій лізі жіночого футболу Чернігівщина буде представлена командою "Єдність" (Плиски) ШВСМ. "Легенда" виступати не буде", - сказала вона.

Як прокоментував ситуацію багаторічний президент футбольного клубу "Легенда", директор  Чернігівської школи вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту Володимир Магеррамов, гравці "Легенди" перейшли у "Єдність" і це об’єднання було єдино можливим способом зберегти в області жіночий футбол.

"Дві команди сьогодні область потягнути не може - їх фінансує обласний бюджет. А оскільки "Єдність" має серйозного спонсора - уродженця Плисок, а нині - київського бізнесмена Михайла Голицю, то й було вирішено закрити "Легенду". Для мене це було дуже важке рішення, адже я в цьому клубі пропрацював 25 років", - зазначив він.

За словами Магеррамова, чи повернеться "Легенда" на футбольне поле, наразі сказати важко. Адже все може змінитися, якщо наступного року оберуть президента, який зможе забезпечити клуб фінансово.

Жіночий ФК "Легенда" був заснований у 1987 році за сприяння чернігівського камвольно-суконного комбінату. За майже 30-річну історію команда неодноразово була чемпіоном та призером чемпіонатів України, а також володарем європейських кубків. Спортсменки "Легенди" складали більшість у збірній України з жіночого футболу.

Читайте також: Сьогодні стартує чемпіонат України з футболу серед жіночих команд

ФК "Єдність" був заснований у 2001 році в селі Плиски Борзнянського району Чернігівщини. Виступав у другій лізі чемпіонату України. У 2012 році втратив професійний статус і виступав у аматорських змаганнях. Повернувся у великий футбол у січні 2017 року.

Фото: wfpl.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-