Дзюдо: збірна України виборола 4 нагороди на Гран-прі у Хорватії

Дзюдо: збірна України виборола 4 нагороди на Гран-прі у Хорватії

Укрінформ
Збірна України з дзюдо виборола 4 нагороди на турнірі серії "Гран-прі", який проходив у Хорватії.

У третій день турніру українці вибороли дві нагороди. Бронзові медалі - в активі суперваговиків Єлизавети Каланіної та Якова Хаммо. Про це повідомляє прес-служба Федерації дзюдо України.

У столиці Хорватії Єлизавета Каланіна на старті виграла у Гульшан Іссанової з Казахстану, але в наступному поєдинку не зуміла здолати Марину Слуцьку із Білорусі. Чергова перемога над Ларисою Церіч із Боснії і Герцеговини вивела українку до малого фіналу. У поєдинку за "бронзу" опонентка із Туреччини Кайра Саїт через травму не змогла взяти участь, тому Каланіна стала третьою призеркою змагань.

Зазначимо, що спортсменка із Кременчука на цьому турнірі продовжила свою "бронзову" серію. Раніше вона посіла третє місце на індивідуальному і командному чемпіонатах Європи.

Дзюдоїст із Києва Яков Хаммо у поєдинку за "бронзу" взяв гору над австрійцем Стефаном Хегієм, котрий у квітні цього року став бронзовим призером чемпіонату Європи. На перемогу Якову знадобилося менше двох хвилин. Вирішальним став "ланцюг" успішних технічних дій: спочатку кидок, а потім утримання. Турнірний шлях склався для нашого дзюдоїста так: на старті він вибив з боротьби словенця Енея Марініча, згодом - Бекболота Товтогонова із Киргизстану та Інала Тасоєва з Росії. У півфіналі Хаммо поступився грузину Гураму Тушишвілі, який виграв турнір у Загребі. Раніше Яков Хаммо піднімався на п'єдестал у листопаді 2016 року, коли виграв "золото" світового форуму в категорії до 23 років.

Нагадаємо, що в перший день турніру серії "Гран-прі" у Загребі представники України відзначилися двома медалями. 17-річна Дар'я Білодід стала кращою у ваговій категорії до 48 кг, а Георгій Зантарая (до 66 кг) виборов "срібло".

Таким чином, збірна України з дзюдо повертається додому з чотирма нагородами" 1 "золото", 1 "срібло"  та 2 "бронзи".

Читайте також: Дзюдо: збірна України виборола 4 нагороди на Гран-прі у Хорватії

Поєдинки турніру серії "Гран-прі" з дзюдо проходили у Загребі 27, 28 і 29 липня. Цими змаганнями українські дзюдоїсти розпочали боротьбу за олімпійські ліцензії Токіо-2020. За інформацією організаторів, у турнірі взяли участь близько 600 атлетів із 81 країни з 5 континентів. Україну представляли 19 спортсменів:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-