Чемпіонат України з легкої атлетики завершився із

Чемпіонат України з легкої атлетики завершився із "золотими" дублями

Укрінформ
В Україні завершився чемпіонат з легкої атлетики, на якому Сергій Смелик, Наталія Прищепа та Олена Сердюк відзначилися "золотими" дублями.

Чемпіонат України також був вирішальним етапом відбору на головний старт сезону – чемпіонат Європи, який проходитиме 6-12 серпня у Берліні. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

В останній день чемпіонату було розіграно 12 комплектів нагород. Дніпрянка Анна Рижикова (Ярощук) до "срібла", здобутого на 400-метрівці, додала "золото" у бігу на 400 метрів з бар’єрами. Виграла вона його з найкращим своїм результатом у сезоні – 55,39 с. У чоловіків на цій дистанції до останніх метрів за перемогу сперечалися черкащанин Денис Нечипоренко та Данило Даниленко з Волині. Денис виявився на 23 соті швидшим (50,34 проти 50,57), але цей час для обох хлопців став рекордом сезону.

Лише фотофініш зміг визначити переможницю та призерок у бігу на 200 метрів. Електроніка показала тисячні долі секунди переваги харків’янки Аліни Калістратової над киянкою Тетяною Мельник – у обох час 23,55 с. На 0,01 с від них відстала луганчанка Єлізавета Бризгіна, на 0,03 с – киянка Яна Качур. У чоловіків, як і на стометрівці, золоту нагороду здобув Сергій Смелик з Донеччини (20,50).

Також з двома золотими нагородами повертається на рідну Рівненщину чинна чемпіонка Європи Наталія Прищепа. Напередодні вона стала найкращою з бігу на 800 м, а потім виграла і 1500 м – 4.23,21. У чоловіків Олег Каяфа з Київщини вирвав перемогу у свого земляка Володимира Кица (3.46,04 проти 3.46,47). Зовсім поруч був і одесит Юрій Кіщенко (3.46,65).

У бігу на 5000 м у жінок практично всю дистанцію з великим запасом лідирувала харків’янка Юлія Шматенко. Проте на самому фініші її випередила Олена Сердюк (15.58,18 проти 15.59,58), яка напередодні була найкращою у бігу на 10000 м.

У потрійному стрибку у жінок вже в першій спробі бронзова призерка Олімпійських ігор та чемпіонка світу Ольга Саладуха з Донеччини захопила лідерство і його не віддала – 14.19 м. Хоча ще одній донеччанці Анні Красуцькій, яка вдруге за місяць оновила особистий рекорд, вдалося дуже близько наблизитися до Ольги – 14.15 м.

У чоловіків все вирішила остання спроба. Спочатку киянин Андрій Станчев відібрав лідерство у Олександра Малосілова з Донеччини – 16.09 м. Але шостим стрибком Малосілов здобув таки чемпіонство – 16.35 м.

В метанні диска у чоловіків поза конкуренцією був харків’янин Микита Нестеренко – 62.56 м. У жінок долю "золота" визначили усього 10 см. Воно дісталося одеситці Вікторії Савицькій (53.52), а у Вікторії Клочко з Дніпра – "срібло" (53.42).

Командний залік чемпіонату виграла збірна Києва. Друге місце посіли представники Київщини, третє – Харківщини. В рамках чемпіонату України з легкої атлетики проводився і командний чемпіонат України з багатоборств, який виграли львів'яни.

Читайте також: Легка атлетика: другий день чемпіонату України відзначився новими рекордами

Також під час останнього дня чемпіонату відбулися забіги на 400 м серед ветеранів АТО. Перемоги в них здобули черкащанин Олександр Зелінський та Андрій Степасюк з Волині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-