Легка атлетика: другий день чемпіонату України відзначився новими рекордами

Легка атлетика: другий день чемпіонату України відзначився новими рекордами

Укрінформ
Другий день чемпіонату України-2018 з легкої атлетики відзначився новим молодіжним рекордом України, а також низкою високих результатів.

Олександр Соколов з Миколаївської області встановив новий молодіжний рекорд України. У фіналі бігу на 100 метрів він показав результат 10,17 секунди. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Соколов усього однією сотою поступився переможцю Сергію Смелику (Донецька обл.). І якщо в активі Смелика до цього дня вже був норматив на чемпіонат Європи (він складає 10,35), то 20-річний Соколов виконав його вперше.

У секторі для стрибків у висоту шістьом українкам вдалося виконати норматив на чемпіонат Європи. Три з них розіграли між собою нагороди чемпіонату України. Юлія Левченко стала чемпіонкою України з результатом 1.96 м, Катерина Табашник – срібною призеркою (1.96), Оксана Окунєва – бронзовою (1.94).

Нагадаємо, на головному старті сезону – чемпіонаті Європи, який 7-12 серпня відбудеться в Берліні, від однієї країни в кожній дисципліні може виступити щонайбільше три атлети. І якщо у жіночій висоті в Україні було шість спорстемнок з нормативами, то на 400-метрівці – відразу дев’ять. Фінал вийшов наднапруженим. Його виграла киянка Тетяна Мельник (52,71), яка на фініші на 0,06 секунди випередила Анну Рижикову-Ярощук з Дніпра (52,77). "Бронзу" виборола запоріжанка Анастасія Бризгіна (53,12).

У змаганнях зі стрибків у довжину переміг Сергій Никифоров з Київщини (8.23 м), а "срібло" дісталося Владиславу Мазуру з Житомирщини (8.07). У жінок "золото" виборола Марина Бех із Хмельниччини  – 6.86 м,  Крістіна Гришутіна, повторивши особистий рекорд 6.81, отримала срібну нагороду.

Вкотре цього сезону оновила особистий рекорд киянка Христина Стуй. Цього разу вона виграла біг на 100 м із часом 11,20 с.

У чоловіків поза конкуренцією на 400-метрівці був сумчанин Віталій Бутрим (46,04), а у жінок на 800-метрівці – чинна чемпіонка Європи на цій дистанції Наталія Прищепа з Рівного (2.01,84).

Читайте також: Легка атлетика: визначилися перші переможці чемпіонату України

Нарешті маємо українця з нормативом у метанні спису. Заповітний 80-метровий рубіж підкорився представнику Запоріжжя Юрію Кушніруку (80.55). В бігу на 10000 метрів, також вперше виконавши берлінські нормативи, та ще й побивши власні рекорди, тріумфували Олена Сердюк з Харківщини (32.48,54) та киянка Євгенія Прокоф’єва (32.59,58).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-