Легка атлетика: визначилися перші переможці чемпіонату України

Легка атлетика: визначилися перші переможці чемпіонату України

Укрінформ
В перший день чемпіонату України з легкої атлетики, який 18 липня стартував у Луцьку, було розіграно шість комплектів нагород.

У бар’єрному спринті перемоги здобули киянин Артем Шаматрин та представниця Київщини Анна Плотіцина. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Обидва спортсмени підтвердили свої нормативи на головний старт сезону – чемпіонат Європи, а Артем Шаматрин встановив ще й особистий рекорд – 13,80. Анна Плотіцина перемогла з часом 13,24, а у попередньому забігу була ще швидшою – 13,19.

У штовханні ядра перемоги святкували представники Київської області Ольга Голодна (16.84) та Віктор Самолюк (19.12), у бігу на 10 тис. м у чоловіків – киянин Микола Нижник (29.23,46), а у стрибках з жердиною у чоловіків – дніпрянин Іван Єрьомін (5.30). Єдиний вітчизняний жердинник, який має норматив на Берлін (5.55), Владислав Малихін з результатом 5.20 здобув лише бронзу, поступившись за пробами ще й Кирилу Кіру.

Відбулася в перший день чемпіонату України також низка кваліфікаційних змагань. Серед них відзначимо в першу чергу забіги жінок на 400 метрів. У цій дисципліні, нагадаємо, відразу 9 українок мають нормативи на чемпіонат Європи. І чотирьом з них вже у попередньому забігу вдалося його підтвердити – Тетяні Мельник (52,42), Анні Рижиковій (52,44), Аліні Логвіненко (52,58) та Ользі Ляховій (53,14).

Читайте також: Чемпіонат України з легкої атлетики стартував у Луцьку

У четвер, 19 липня, відбудеться фінал чемпіонату України з легкої атлетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-