Історія з обвалом рейтингу ФІФА має колосальне значення – віце-президент ПАРЄ

Історія з обвалом рейтингу ФІФА має колосальне значення – віце-президент ПАРЄ

Укрінформ
Історія з обвалом рейтингу ФІФА має колосальне значення поза межами флешмобу і свідчить про дорослішання.

Таку думку висловив віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв, передає "Радіо свобода"

 «Вся історія з обвалом рейтингу ФІФА насправді має колосальне значення поза межами флешмобу», - сказав він.

«Останніми роками Росія робила все можливе для розсварення і подрібнення патріотично налаштованих українців. Ми гриземося через внутрішні справи натхненно і самовіддано. Ніби назавжди. Я сам вже було відчув щось схоже на розпач, адже за таким вінегретом іде напад, розділених легше ламати. Але якщо чіпають важливе, все стає інакшим. Це свідчить про дорослішання», – вважає політик.

На його думку, «ті понад 150 тисяч, що згуртовано вбивали рейтинг продажної структури, будуть серйозною проблемою для РФ у разі чогось гіршого».

Як повідомляв Укрінформ, на офіційній сторінці Міжнародної федерації футболу (FIFA) у Facebook 10 липня зникла можливість залишати відгук. Це сталося після того, як користувачі організували флешмоб #GlorytoUkraine, у рамках якого обвалили рейтинг FIFA до 1,1 бала з 5 можливих. З 9 липня десятки тисячі юзерів написали на сторінці Міжнародної федерації футболу в соціальній мережі повідомлення на підтримку хорватських футболістів, яким загрожує покарання після публікації проукраїнського відеоролика.

Більшість повідомлень складалися лише з гасла «Слава Україні!» різними мовами, але були й ті, хто намагався аргументувати причини свого незадоволення діями керівного органу світового футболу.

Читайте також: ФІФА через обвалений рейтинг заборонила відгуки у своєму Facebook

У ніч на 8 липня після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії екс-захисник київського «Динамо» Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом з селекціонером «Динамо» і членом хорватського тренерського штабу Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення у роздягальні команди. У ролику хорватський гравець говорить: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоєвич додає: «Ця перемога за «Динамо» і за Україну. Хорватія, вперед!».

Відео викликало хвилю обурення в медіа країни-агресора РФ.

Дисциплінарний комітет ФІФА надіслав гравцю Домагою Віді попередження через його відеозвернення, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест.

Також ФІФА оштрафувала Огнєна Вукоєвича  на 15 тисяч швейцарських франків (близько 400 тисяч гривень) за «неспортивну поведінку» через відео з гаслом «Слава Україні!».

Федерація футболу Хорватії заявила про припинення виконання Огнєном Вукоєвичем його функцій у збірній Хорватії та виключення його зі складу делегації в Росії.

Федерація футболу України звернулася у відповідні органи ФІФА й УЄФА з листами на захист футболіста Домагоя Віда, якому винесено попередження через його відеозвернення з гаслом «Слава Україні!».

У минулому обидва гравці виступали за футбольний клуб «Динамо» (Київ). Оґнєн Вукоєвич і зараз працює в київському клубі на адміністративних посадах, суміщаючи цю діяльність з адміністративною посадою у хорватській збірній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-