Під посольством Хорватії у Києві пройшла акція на підтримку Віди та Вукоєвича

Під посольством Хорватії у Києві пройшла акція на підтримку Віди та Вукоєвича

Фото
Укрінформ
Під Посольством Хорватії у Києві відбулася акція на підтримку хорватських футболістів Домагоя Віди та Огнєна Вукоевича.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на акцію зібралися кілька десятків киян, які тримали в руках плакати, написані українською, хорватською та російською мовами з гаслом "Слава Україні", прапори України та Хорватії. 

"Наша акція була досить спонтанна. Ми зібралися тут на підтримку хлопців-футболістів, а також хорватських добровольців, котрі захищають Україну у зоні АТО (ОСС). Ми вважаємо несправедливим рішення щодо Віди та Вокуєвича, адже, по факту, гасло "Слава Україні" є цілком нормальним", - розповів один із організаторів Дмитро Шатровський. 

Під посольством Хорватії у Києві пройшла акція на підтримку Віди та Вукоєвича/ Фото Павла Багмута

За його словами, аналогічні акції також мають відбутися у Харкові та в інших містах України, "адже ми вважаємо, що всі повинні об'єднатися заради спільної справи". 

Акція була мирною. Перехожі осторонь спостерігали за перебігом подій.

Читайте також: ФФУ готова підтримати Вукоєвича і грошима, і юридично

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 8 липня після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії екс-захисник київського «Динамо» Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом з селекціонером «Динамо» і членом хорватського тренерського штабу Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення у роздягальні команди. У ролику хорватський гравець говорить: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоєвич додає: «Ця перемога за «Динамо» і за Україну. Хорватія, вперед!».

Пізніше Федерація футболу Хорватії повідомила, що Огнєн Вукоєвич звільнений від обов'язків помічника тренера національної команди за рішенням керівництва хорватської федерації і він більше не є членом хорватської делегації на чемпіонаті світу з футболу в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-