ФФУ готова заплатити штраф за Вукоєвича

ФФУ готова заплатити штраф за Вукоєвича

Укрінформ
Помічнику тренерського складу збірної Хорватії Огнену Вукоєвичу, якого офіційно відрахували з хорватської делегації на ЧС-2018 та оштрафували за слова поваги по відношенню до України Федерація футболу України пропонує юридичну та загальну підтримку.

Про це повідомив Президент Футбольної федерації України, народний депутат Андрій Павелко у Facebook.

«Упевнений, що це непорозуміння, яке можна виправити, і якщо Огнен буде оскаржувати таке рішення ФІФА, то Федерація футболу України надасть йому в цьому юридичну і загальну підтримку. Крім того, ми готові надати додаткову аргументацію та роз'яснення щодо значення вітання «Слава Україні!», - написав Андрій Павелко.

Президент ФФУ стверджує, якщо ж санкція ФІФА залишиться в силі, то представники керівництва ФФУ за рахунок власних коштів компенсують Вукоєвичу суму штрафу.

«Також ми готові розглянути варіанти співпраці ФФУ з таким висококласним фахівцем, як Огнен. Ми цінуємо людей, які віддані Україні і не бояться публічно демонструвати повагу до нашої держави! Спасибі, Огнен! Слава Хорватії! Слава Україні!», - додав Андрій Павелко.

Раніше Укрінформ повідомляв, що українці масово розміщують гасло «Слава Україні» на сторінці FIFA у Facebook, висловлюючи таким чином своє невдоволення реакцію Міжнародної федерації футболу на інцидент з хорватськими футболістами на ЧС-2018. Наразі на сторінці свої відгуки залишили сотні тисяч українців. Майже всі повідомлення супроводжують гаслом «Слава Україні» на різних мовах - саме цю фразу висловив хорватський футболіст Віда після перемоги його збірної над Росією і за яку був покараний з боку FIFA.

Як відомо, у ніч на 8 липня після перемоги збірної Хорватії над збірною Росії екс-захисник київського «Динамо» Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом з селекціонером «Динамо» і членом хорватського тренерського штабу Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення у роздягальні команди. У ролику хорватський гравець говорить: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоєвич додає: «Ця перемога за «Динамо» і за Україну. Хорватія, вперед!».

Відео викликало хвилю обурення в медіа країни-агресора РФ.

Читайте також: ФІФА через обвалений рейтинг заборонила відгуки у своєму Facebook

Дисциплінарний комітет ФІФА надіслав гравцю Домагою Віді попередження через його відеозвернення, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест.

Також за даними видання Four Four Two, ФІФА оштрафувала Огнєна Вукоєвича за «неспортивну поведінку» через відео з гаслом «Слава Україні!».

Федерація футболу Хорватії також заявила про припинення виконання Огнєном Вукоєвичем його функцій у збірній Хорватії та виключення його зі складу делегації в Росії.

Федерація футболу України звернулася у відповідні органи ФІФА й УЄФА з листами на захист футболіста Домагоя Віда, якому винесено попередження через його відеозвернення з гаслом «Слава Україні!»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-