ФФУ компенсує штраф Вукоєвичу і пропонує йому посаду

ФФУ компенсує штраф Вукоєвичу і пропонує йому посаду

Укрінформ
Федерація футболу України вирішила відшкодувати штраф, накладений на колишнього члена хорватського тренерського штабу Огнєна Вукоєвича та запропонувати йому посаду у ФФУ.

Про це журналістам у кулуарах Верховної ради сказав президент Федерації футболу України, народний депутат Андрій Павелко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вирішили компенсувати Вукоєвичу штраф, накладений на нього, і запропонувати йому роботу у ФФУ... Зараз чекаємо останніх переговорів, аби вирішити питання щодо майбутнього працевлаштування Огнєна Вукоєвича, і ми із задоволенням приймемо цього спеціаліста. Він є українцем із хорватським серцем. Ті роки, які він провів в Україні в лавах легендарного клубу "Динамо"- Київ, допоможуть у співпраці", - зазначив Павелко.

На запитання, яку саме посаду ФФУ готова запропонувати Вукоєвичу, Павелко зазначив, що вона стосуватиметься тренерської діяльності та "контролю за виступами українських гравців в інших країнах".

До Ради у вівторок він прийшов у футболці збірної Хорватії.

Водночас Павелко заперечив, що у гаслі "Слава Україні!" доречно розглядати політичний підтекст".

Читайте також: Вукоєвича виключили з хорватської делегації за "Славу Україні!" на ЧС-2018

"Це є вияв звичайної поваги до країни, завдяки якій ти здобув футбольну майстерність - і це вдячність за ті роки. Жодної політики в цьому гаслі я не бачу. На найближчому засіданні Дисциплінарного комітету ФІФА, що відбудеться вже не в Росії, а в Цюриху (Швейцарія), я буду порушувати це питання. Адже на майбутнє це дуже негативний меседж для ФІФА - прийняття подібних рішень (щодо звільнення Вукоєвича з посади асистента тренера Федерації футболу Хорватії - ред.) і це дуже небезпечна практика по прецидентості. Ми будемо наполягати на скасуванні цього рішення", - уточнив Павелко.

Разом з тим він висловив підтримку флешмобу, в рамках якого українці масово розміщують гасло «Слава Україні» на сторінці FIFA у Facebook, висловлюючи таким чином своє невдоволення реакцію Міжнародної федерації футболу на інцидент з хорватськими футболістами на ЧС-2018.

"Це позиція наших вболівальників, нашої країни - я дуже із симпатією до цього ставлюсь", - зазначив президент Федерації футболу України.

Як повідомлялося, Федерація футболу Хорватії офіційно заявила про припинення виконання Огнєном Вукоєвичем його функцій у збірній Хорватії та виключення його зі складу делегації в Росії.

В ніч на 8 липня, після перемоги над збірною Росії, екс-захисник київського "Динамо" Домагой Віда, який забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом з селекціонером "Динамо" і членом хорватського тренерського штабу Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення у роздягальні команди. У ролику хорватський гравець говорить: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоєвич додає: «Ця перемога за "Динамо" і за Україну. Хорватія, вперед!»

Відео викликало хвилю обурення в російських медіа та соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-