Легендарний голкіпер Шовковський провів у Києві автограф-сесію своєї книги

Легендарний голкіпер Шовковський провів у Києві автограф-сесію своєї книги

Укрінформ
Без перебільшення кращий футбольний голкіпер часів незалежної України Олександр Шовковський влаштував у столичній "Букві" на Богдана Хмельницького автограф-сесію на честь виходу автобіагрофічної книги "Всё в твоих руках".   

На імпровізованій прес-конференції автор, який поміняв воротарські рукавички на письменницьке перо, підкреслив, що головним його завданням було розкрити внутрішні переживання футболіста, спорсмена, людинни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідея написати таку книгу виникла в мене ще 2006-го. Цей рік був настільки сповнений успіхами і невдачами, злетами і підіннями, що лише його б вистачило на цілий солідний том. У своїй книзі я хотів розповісти про пристрасті, внутрішні переживання людини спорту, порадити, як позбуватися стресів, зіркової хвороби тощо", - розповів Шовковскький.

На прохання читачів він назвав три найбільш пам'ятні матчі у своїй багатій футбольній кар'єрі.

"Усі вони пов'язані із серією пенальті, - згадав голкіпер. - Перший: наприкінці 90-х "Динамо" перемогло у Празі "Спарту"; другий: у 2006-у з рахунком 3:0 збірна України обіграла команду Швейцарії у плей-офф чемпіонату світу, третій: 2015-го у найдраматичнішій серії 11-метрових у моїй кар'єрі допоміг динамівцям здолати "Шахтар" у фіналі кубка України - 5:4". 

У книзі "Всё в твоих руках", що вийшла у видавництві "КМ-Букс", широко використані світлини з особистого архіву Александра Шовковського. Воротар планує випустити допрацьовану біографію й українською мовою.

Читайте також: Легенди "Динамо" Гусєв і Шовковський можуть обійняти посади в клубі

Нагадаємо, Шовковський протягом 1993-2016 років провів 423 матчі за київське "Динамо". У збірній України він грав з 2014-го по 2012-й - 92 поєдинки. Олександр є автором футбольного рекорду  чемпіонатів світу - як голкіпер, який не пропустив жодного м'яча в серії післяматчевих пенальті (ЧС-2006, 1/8 фіналу, Україна - Швейцарія - 3:0).  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-