Прокунін: Сподіваюся, моя робота зі збірною України принесе задоволення всім

Прокунін: Сподіваюся, моя робота зі збірною України принесе задоволення всім

Укрінформ
Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Андрій Прокунін розповів про своє призначення та перші дні роботи з командою.

Андрій Прокунін, зокрема, зазначив, що робота з українською збірною дає йому новий амбіційний виклик, а президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак надихає своїми кроками і "реально живе командою".

"Що стосується якихось вражень, то, скажу чесно, ніякої суттєвої різниці не відчуваю між Південною Кореєю, Росією, де я жив, і Україною. Якщо коротко, чому саме збірна України - то це цілі й завдання, які були поставлені переді мною і шляхи їх досягнення. Це дуже амбітно і імпонує моєму характеру з точки зору мотивації для роботи і пошуку самого себе нового, все це, безумовно, цікаво. А також не тільки слова, але і кроки, які робить президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак. Ви десь зустрічали президента будь-якої іншої федерації, який бере участь в наукових лекціях і семінарах? Повірте, мені є з чим порівняти. Він реально живе командою.

Щодо неоднозначного прийняття вболівальниками. За останні роки я став більш стійкий до всіх проявів стресу - позитивному або негативному. Я намагаюся контролювати все те, що відбувається у мене всередині. Дуже рідко підвищую голос. Якщо мені щось не подобається, то завжди намагаюся аргументовано відстоювати свою позицію. Хочеться сказати вболівальникам, що подобатися нікому я не збираюся. Ну ось я такий, як я є. Можете сприймати мене в залежності від своїх якихось видінь і світоглядів. Але, я хочу щоб мене почули ті вболівальники, який дають оцінку людині по результату роботи, та й не тільки мені, але і федерації в цілому. Тому що зі мною працюють чудові люди. На сьогоднішній день ми - команда, ніхто не відбуває номер, всі намагаються бути максимально корисними, але завжди є один суворий показник - це результат. Мене ось, до речі, недавно поставив у глухий кут питання вболівальника: "Що вас спонукає на те, щоб подати у відставку?". Я відповів, що навіть не думав про це, і у мене немає такого в планах взагалі. Це я кажу абсолютно щиро і сподіваюся, що моя робота зі збірною України принесе задоволення мені, спортсменам, і, звичайно ж, вболівальникам.

Завдання від керівництва? Відразу була позначена одна з основних цілей на сезон - повернення повної квоти на наступний рік. Ну і звичайно, ми зобов'язані боротися в кожній гонці чемпіонату світу за медалі. Не хотілося б давати оцінку тій роботі, яка була зроблена до мене, це трохи некоректно. Можу сказати, що на сьогоднішній день є певні помилки у деяких дівчаток, які ми зараз намагаємося виправити, щоб після переходу від базових стрілецьких вправ на комплекс дані прояви були в меншій мірі очевидні", - сказав Прокунін в інтерв’ю XSPORT

Читайте також: Біатлоністка Підгрушна: Новий тренер Прокунін приємно здивував своїми першими діями

Нагадаємо, на початку червня жіноча збірна України з біатлону провела відкрите тренування для журналістів та вболівальників. В першу чергу, багатьом цей захід був цікавий в світлі знайомства і спілкування з новим старшим тренером команди Андрієм Прокуніним, адже його призначення викликало цілу бурю емоцій у фанатів, найчастіше - з негативними відтінками. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-