Хулен Лопетегі очолить

Хулен Лопетегі очолить "Реал" після чемпіонату світу-2018 з футболу

Укрінформ
Головний тренер збірної Іспанії з футболу Хулен Лопетегі після чемпіонату світу-2018 очолить мадридський "Реал", з яким уклав трирічний контракт.

Зінедіна Зідана в "Реалі" замінить нинішній наставник збірної Іспанії Хулен Лопетегі, який уклав з мадридцями трирічний контракт і приступить до роботи після чемпіонату світу, повідомляє офіційний сайт Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Зідан залишив "Реал" e травні, через кілька днів після третього поспіль тріумфу в Лізі чемпіонів УЄФА. Вибір керівництва мадридського клубу припав на 51-річного Хуленf Лопетегі, який нині готує збірну Іспанії до старту на ЧС-2018. У п'ятницю, 15 червня, його команда проведе перший матч проти португальців.

Тренерську кар'єру іспанський фахівець розпочав у 2003 році в "Райо Вальєкано", після чого очолював резервну команду "Реала", юнацькі (до 19 і 20 років) збірні Іспанії, "молодіжку" (2012-14) і "Порту" (2014-16 ). Головну збірну країни прийняв в 2016 році, змінивши після чемпіонату Європи-2016 у Франції Вісенте дель Боске.

Читайте також: Журналісти "Інтера" відправляться на ЧС-2018 з футболу до Росії

Під час перебування воротарем Хулен Лопетегі зіграв один матч за "Реал" і один - в складі збірної Іспанії, з якою їздив на ЧС-1994 року в США в якості третьої воротаря. Більшу частину ігрової кар'єри провів у "Логроньєсі" і "Райо Вальєкано", а також був резервним голкіпером "Барселони".

На фото: новий наставник "Реала" Хулен Лопетегі (© Getty Images).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-