Спікер ВР закликає світ бойкотувати ЧС-2018 з футболу в Росії

Спікер ВР закликає світ бойкотувати ЧС-2018 з футболу в Росії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав усі країни вільного світу та їх громадян бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії, а також застеріг їх та українців від поїздок до РФ. 

Про це спікер заявив, відкриваючи ранкове пленарне засідання у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наступного тижня, 14 червня, в Росії стартує чемпіонат світу з футболу ФІФА-2018. Чемпіонат мав би стати великим спортивним святом для всіх шанувальників футболу. Але, на жаль, цього року він проходить у Росії, яка продовжує агресію і проти України, і проти Грузії, і проти Молдови. Закликаю всі країни вільного світу та їх громадян бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії", - сказав Парубій. 

Водночас спікер застеріг українських громадян і громадян цивілізованих країн від поїздок до Росії, адже, за його словами, є реальна небезпека "бути захопленими в полон російських терористів".

Як повідомляв Укрінформ, чемпіонат світу з футболу в Росії відбудеться з 14 червня по 15 липня 2018 року. Матчі прийматимуть Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Волгоград, Казань, Нижній Новгород, Самара, Саранськ, Ростов-на-Дону, Єкатеринбург і Сочі.

Читайте також: Верховна Рада поки що не заборонила показ ЧС-2018 в України

Раніше ФІФА не дала дозволу на відкриття офіційних фан-зон чемпіонату світу з футболу в анексованому Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-