Футбольний клуб

Футбольний клуб "Дніпро" втратив професійний статус

Укрінформ
Футбольний клуб "Дніпро" не отримав атестат для участі у Другій лізі чемпіонату України на наступний сезон.

Крім того, Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) прийняла рішення про зниження клубу в класі. Про це Sport Arena повідомило джерело в ФФУ.

Під великим питанням знаходиться участь "Дніпра" в аматорській першості. Поки клуб не подав ніяких документів в ААФУ.  Клуб з Дніпра може подати заявку до 20 червня, але якщо цього не трапиться, то, по суті, це означатиме припинення існування клубу.

Зазначимо, що минулий футбольний сезон "Дніпро" закінчив на 8-му місці з 12 команд групи Б Другої ліги. У позаминулому сезоні клуб, який виходив у фінал Ліги Європи-2014/15, вилетів з УПЛ через штрафні очки за невиплату боргів перед колишніми гравцями, тренерами і агентами. У Першій лізі він не зміг грати, тому що санкції ФІФА змушували ФФУ опустити клуб на ще один дивізіон нижче.

Читайте також: Футбол: "Зірка" може зайняти місце "Львова" в УПЛ

Зараз в місті Дніпро просувається новий клуб – СК "Дніпро-1", куди перейшли рік тому тренерський штаб на чолі з Дмитром Михайленко та більшість гравців. На баланс "Дніпро-1" перейшла академія ФК "Дніпро", і зараз саме він розпоряджається стадіоном "Дніпро Арена" в якості господаря. СК "Дніпро-1" в минулому сезоні посів 1-е місце в Групі Б Другої ліги і піднявся в Першу лігу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-