Австралійських футболістів закликають грати у жалобних пов’язках на ЧС у Росії

Австралійських футболістів закликають грати у жалобних пов’язках на ЧС у Росії

Укрінформ
Політик та шанувальник футболу зі штату Південна Австралія Френк Пангалло закликав збірну країни з футболу надягнути чорні пов’язки на перший матч ЧС в Росії, який команда проведе проти Франції, на знак протесту проти відмови РФ визнати вину за MH17.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Росіяни, включаючи президента Володимира Путіна, завжди заперечували свою причетність і будь-яку відповідальність (за збиття MH17), покладаючи її на російських найманців, які воюють в Україні. Зараз було встановлено, що ракета для "Бука" виготовлена у Москві та випущена російськими військовими, відтак російські твердження - це брехня", - сказав Пангалло.

На його думку, мундіаль – добра можливість показати світові огиду до Путіна та його безжальних звірів за їхні дії. За словами Пангалло, жалобна символіка не лише символізуватиме данину пам’яті 38 загиблих австралійців, але й слугуватиме нагадуванням господареві турніру Росії про вчинення нею жахливого акту терору - вбивства сотень невинних пасажирів, включаючи дітей.

Читайте також: МЗС пояснило, чим може обернутися для українців поїздка на футбол до РФ

Політик заявив, що надішле згадану пропозицію відповідними офіційними листами до міністра закордонних справ Джулі Бішоп та Федерації футболу Австралії, а також закликав команди інших країн, що беруть участь у Чемпіонаті світу, одягнути жалобні пов’язки.

Команди Австралії та Франції відкриють турнір грою 16 червня, фінал Кубка світу відбудеться 16 липня, за день до четвертої річниці трагедії MH17.

Фото: Fox Sports

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-