Росія визнала висновки МОК про допінгові порушення

Росія визнала висновки МОК про допінгові порушення

Укрінформ
Росія визнала відповідальність за допінгові порушення, виявлені Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) та Міжнародним олімпійським комітетом.

Як повідомляє DW, міністр спорту РФ, глави російських Олімпійського та Паралімпійського комітетів запевняють, що Росія зробила висновки з допінгового скандалу.

У листі на адресу WADA Росія вперше заявила про відповідальність за систематичні допінгові порушення.

"Серйозна криза, що вразила російський спорт, обумовлена неприйнятними маніпуляціями з антидопінгової системою, які були розкриті керівництвом WADA і Міжнародним Олімпійським комітетом", - йдеться в листі, який цитує французька спортивна газета L'Equipe.

Читайте також: ФІФА не допустить росіян до допінг-контролю на ЧС-2018 із футболу

"Від імені організацій, які ми представляємо, ми щиро шкодуємо про маніпуляції й практики, що мали місце в Росії", - вказується в цьому листі, який підписали міністр спорту РФ Павло Колобков, голова Національного олімпійського комітету РФ Олександр Жуков і президент Паралімпійського комітету Росії Володимир Лукін. "Ми б хотіли запевнити вас, що всі причетні організації вжили необхідних заходів для дотримання антидопінгових правил. Важливі реформи тривають, і ми з впевненістю заявляємо, що вони зроблять антидопінгову боротьбу в нашій країні ефективнішою", - йдеться в листі.

У ньому також підкреслюється, що Росія винесла уроки з допінгового скандалу, який в 2016 році розгорнувся після звіту незалежного експерта WADA Річарда Макларена. Між тим російський міністр спорту Павло Колобков стверджує, що в листі, направленому WADA, визнаються не висновки доповіді Макларена, а рішення МОК про допінгові маніпуляції від 5 грудня 2017 року, яке базувалося на доповіді Самуеля Шмідта. Він заявляє, що з доповіддю Макларена Росія не згодна, оскільки вважає, що у ній зроблені бездоказові висновки.

Визнання Росією відповідальності за допінгові порушення - одна з важливих умов Всесвітнього антидопінгового агентства, яке в листопаді 2015 року тимчасово виключило Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) зі своїх лав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-