Прикордонники очікують понад 30 тисяч уболівальників на фінал Ліги чемпіонів

Прикордонники очікують понад 30 тисяч уболівальників на фінал Ліги чемпіонів

Укрінформ
На фінал Ліги чемпіонів УЄФА, який відбудеться у Києві, очікується понад 30 тисяч уболівальників.

Про це повідомив у п'ятницю в аеропорту "Бориспіль" під час демонстрації готовності підрозділів правоохоронних органів до зустрічі вболівальників фіналу Ліги чемпіонів УЄФА директор департаменту охорони державного кордону генерал-майор Юрій Гресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що в Україну прибудуть 30 тисяч іноземних гостей. Вони направлятимуться в Україну через 26 повітряних пунктів пропуску, 51 автомобільний та 53 залізничних пунктів пропуску", - сказав Гресько.

Він зауважив, що до зустрічі вболівальників будуть залучені 800 прикордонників та понад 100 службових собак.

Також, зокрема, в аеропорту "Бориспіль", де буде найбільше навантаження, крім прикордонників, працюватимуть 30 представників Нацполіції та 100 представників з Нацгвардії. Крім того, у "Борисполі" працюватиме 60 волонтерів, які допомагатимуть у спілкуванні з іноземними гостями.

За його словами, в аеропорту будуть і представники правоохоронних органів з Євросоюзу, зокрема свою присутність вже підтвердили правоохоронці з Німеччини, Італії та Іспанії. Для здійснення пропускних операцій будуть залучені ще співробітники Держприкордонслужби, з них 80 відсотків знають іноземну мову.

Як зазначив Гресько, прикордонний контроль уболівальників фінального матчу здійснюватиметься на пріоритетній основі, під час пропускних операцій проводитимуться всі необхідні заходи для зменшення часу на проходження прикордонних формальностей.

Стосовно футбольних команд, то ідентифікація осіб здійснюватиметься безпосередньо біля трапу повітряного судна, повідомив він на прес-конференції.

За словами високопосадовця, попри те, що основний потік уболівальників очікується в столичних аеропортах, аналогічні технології щодо спрощення проходження прикордонних формальностей вболівальниками будуть застосовані й у інших пунктах пропуску, зокрема для автомобільного і залізничного проходження.

Читайте також: Київ витратить на фінал Ліги чемпіонів УЄФА менше €1 млн - AS

Гресько повідомив, що одночасно для оформлення пасажирів на прибуття в аеропорту "Бориспіль" буде задіяно додатково 60 робочих місць, що дасть змогу пропускати до 120 пасажирів за одну хвилину, відповідно близько 7 тисяч за одну годину. 

У разі критичного накопичення пасажирів в аеропортах заздалегідь підготують додаткові робочі місця.

"Державна прикордонна служба готова до виконання завдань для зустрічі вболівальників фіналу Ліги чемпіонів УЄФА", - наголосив Гресько.

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА пройде 26 травня на НСК "Олімпійський" у Києві.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-