Жданов: Пишаюся, що змогли провести світову першість з кікбоксингу на високому рівні

Жданов: Пишаюся, що змогли провести світову першість з кікбоксингу на високому рівні

Фото
Укрінформ
Україна перемогла у Києві на чемпіонаті світу з кікбоксингу ISKA.

У Києві успішно завершився чемпіонат світу з кікбоксингу ISKA. Переможцем стала збірна України, яка посіла перше загальнокомандне місце. А організатори чемпіонату – Міністерство молоді та спорту отримало найвищі оцінки від міжнародних федерацій. Про це повідомляє Укрінформ.

Змагання пройшли у столичному Міжнародному виставковому центрі. Протягом п’яти днів понад 500 кікбоксерів з 34 країн змагалися за нагороди у розділах К-1, фул-контакт, лоу-кік. Збірна України на чемпіонаті світу посіла перше загальнокомандне місце, завоювавши при цьому 47 золотих, 32 срібних і 22 бронзових медалей.

Це неабиякий прогрес українських кікбоксерів. Так у 2014 році на чемпіонаті світу вони увійшли до топ-10 та посіли сьоме місце в світі. 2017-го на світовій першості в Афінах наша збірна вже замкнула трійку кращих загальнокомандному заліку. Українці обійшли збірні США, Франції, Нідерландів, та здобула 61 нагороду, з яких 31 - найвищого ґатунку.

Читайте також: В Україні вперше проведуть чемпіонат світу з кікбоксингу

На підготовку до чемпіонату світу з кікбоксингу ISKA в Києві з державного бюджету виділили 650 тисяч гривень, і ще 1,1 млн - додатково на його проведення.

«Дуже пишаюся, що ми змогли провести світову першість з цього видовищного виду спорту на надзвичайно високому рівні. Я спілкувався із президентом європейської федерації, і він сказав мені: ви настільки підняли планку проведення таких змагань, що країна, яка проводитиме наступний чемпіонат світу, повинна рівнятися на Україну», - зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, вітаючи учасників та організаторів змагань. Також міністр взяв участь у нагородженні переможців та призерів світової першості.

Нагадаємо, спільна з Міністерством молоді та спорту ідея проведення в Україні чемпіонату світу була підтримана на засіданні Ради директорів міжнародної організації ISKA у грудні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-