IAAF позбавила п'ятьох російських спортсменів права на міжнародні старти

IAAF позбавила п'ятьох російських спортсменів права на міжнародні старти

Укрінформ
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зняла нейтральний статус з п'ятьох російських спортсменів.

Російські спортсмени-ходоки Клавдія Афанасьєва, Ольга Єлісєєва, Юлія Ліпанова, Сергій Шарипов і Сергій Широбоков, з яких IAAF зняла нейтральний статус, відтепер не зможуть брати участь у міжнародних змаганнях. Про це повідомляє прес-служба IAAF

"Федерація легкої атлетики Росії отримала повідомлення про те, що рада з допінгу IAAF ухвалила рішення скасувати статус уповноваженого нейтрального спортсмена, наданий п'ятьом (російським, - ред.) ходокам - Клавдії Афанасьєвій, Ользі Єлісєєвій, Юлії Ліпановій, Сергію Шарипову і Сергію Широбокову", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Легка атлетика: IAAF запускає новий світовий рейтинг спортсменів

Рішення заборонити російським легкоатлетам виступати у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі ухвалене після того, як стало відомо про те, що дискваліфікований довічно тренер Віктор Чегін брав участь у тренувальному зборі, який пройшов у квітні у Киргизії.

Таким чином, спортсмени не мають права брати участі в чемпіонаті світу зі спортивної ходьби у Китаї, який пройде 4-5 травня. Організатори змагань були повідомлені про ухвалене рішення, ходоки будуть виключені зі стартового списку. "Рада розгляне їхній статус для участі у майбутніх змаганнях у 2018 році, як тільки отримає додаткову інформацію від РУСАДА", - йдеться у повідомленні IAAF.

Російські атлети Василь Мізінов і Яна Смердова не були присутні на зборах у Киргизії, тому мають право виступати у нейтральному статусі, у тому числі, на турнірі в Китаї.

Читайте також: Українці вибороли "золото" і "срібло" чемпіонату ABAF зі спортивної ходьби

Чегін прославився тим, що вибудував систему підготовки спортивних ходоків у Саранську, його учні на рубежі 2000-2010-х років неодноразового ставали чемпіонами Олімпійських ігор, вигравали чемпіонати світу та Європи. Після Олімпіади-2012 рр. у цілому 20 підопічних Чегіна були викриті у застосуванні допінгу, позбавлені всіх нагород і дискваліфіковані. Сам Чегін отримав довічну дискваліфікацію у лютому 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-