Фінальна серія української баскетбольної Суперліги: цифри і факти

Фінальна серія української баскетбольної Суперліги: цифри і факти

Укрінформ
Головне протистояння чоловічого баскетбольного сезону в Україні завершено. "Черкаські Мавпи" у "золотій" серії переграли із загальним рахунком (3-0) "Дніпро" і вперше завоювали медалі національної першості, одразу - золоті.

Підсумки фінальної серії у цифрах і фактах виклала на своєму офіційному сайті Федерація баскетболу України. 

Вигравши у "Мавп" дві перші зустрічі у регулярному чемпіонаті, "Дніпро" поступився черкаському клубу у п’яти наступних, включаючи три поєдинки фінальній серії.

"Черкаські Мавпи" стали єдиною командою Суперліги, яка нинішнього сезону перемагала "Дніпро" на його майданчику: одного разу у регулярному чемпіонаті і двічі - у фінальній серії плей-офф.

"Черкаські Мавпи" не зазнали жодної поразки у плей-офф. Команда Максима Міхельсона виграла "всуху" усі три серії, перемігши "Авантаж-Політехнік" (2-0), "Миколаїв" (3-0) і "Дніпро" (3-0). "Мавпи" завершили сезон переможною серією, яка сягнула 17 матчів.

Олександр Кольченко двічі став головним героєм останніх хвилин матчів у Дніпрі. У першій грі фінальної серії захисник "Черкаських Мавп" здійснив вирішальний кидок за 5 секунд до закінчення основного часу зустрічі (76:75), а у другій приніс своїй команді вирішальні 4 бали на останній хвилині.

Кращим гравцем "Дніпра" у фінальній серії став Станіслав Тимофеєнко. Капітан віце-чемпіонів України набирав у середньому 20 очок за матч та робив 8,3 підбирання, а його середній рейтинг ефективності склав 22,3 бали. Рекордним показником результативності у фіналі стали 27 очок Станіслава Тимофеєнка у другому матчі серії, який відбувся у Дніпрі. У цьому поєдинку форвард реалізував 7 з 11-ти двоочкових, 2 з 5-ти триочкових і 7 з 10-ти штрафних.

Олександр Кобець став кращим “шостим” гравцем фінальної серії Суперліги. У трьох матчах протистояння з "Дніпром" захисник "Мавп" набирав 11,6 очка, реалізуючи 42,8% триочкових кидків.

Рекордним показником передач у фіналі стали 5 асистів Дмитра Глєбова у першому матчі і аналогічна кількість результативних передач Олександра Кольченка у третій грі.

Легкий форвард "Черкаських Мавп" Володимир Конєв тричі - в усіх матчах фіналу - ставав кращим на підбираннях. Форвард зібрав 11 відскоків у першому матчі, 11 - у другому і 10 - у третій грі фіналу.

Лава запасних "Черкаських Мавп" переграла лаву "Дніпра" в усіх трьох матчах фіналу (29:28, 18:11, 33:26).

"Черкаські Мавпи" краще атакували з-за триочкової дуги в усіх трьох матчах фінальної серії (42% - 30%, 38% - 26%, 44% - 27%).

"Дніпро" в усіх трьох матчах фінальної серії набирав більше за "Черкаські Мавпи" очок з трисекундної зони (40:32, 32:26, 32:28).

Читайте також: Баскетбол: «Черкаські Мавпи» втретє перемогли «Дніпро» і вперше стали чемпіонами Суперліги

У перших двох матчах серії, що відбулися у Дніпрі, лідер у матчах змінювався 26 разів (14 - у першому, 12 - у другому), а нічийний рахунок був 22 рази (12 - у першому, 10 - у другому). У третій грі у Черкасах "Мавпи" лідирували протягом усього матчу, а максимальний відрив господарів у поєдинку сягав 18-ти очок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-