Український велогонщик Марк Падун виграв останній етап «Тура Альп»

Український велогонщик Марк Падун виграв останній етап «Тура Альп»

Відео
Укрінформ
Це перша професійна перемога в кар’єрі 21-річного українця.

Український велогонщик команди Bahrain Merida Марк Падун став переможцем фінального етапу престижної італійської багатоденки «Тур Альп». Про це повідомляє Sport Arena.

Падун на останньому сходженні на 8-кілометровий підйом Олімпія втримався в групі лідерів генеральної класифікації. За чотири кілометри до фінішу Марк кинувся в сольну атаку – Тібо Піно, Доменіко Поццовіво, Кріс Фрум та інші гранди були зайняті своїми розбірками і не стали реагувати на випад 21-річного українця. Падун вичавив максимум з цієї ситуації і здобув першу професійну перемогу в кар'єрі.

Тібо Піно на фінальному етапі зберіг 15-секундний відрив від найближчого переслідувача і став першим французьким переможцем «Тура Альп» з 1997 року. Водночас капітан команди Groupama-FDJ перервав трирічну гегемонію Team Sky і здобув одну з найбільших перемог в кар'єрі.

Читайте також: Ярослав Попович: Шукаємо спонсорів для створення української велокоманди

Марк Падун за рахунок яскравої перемоги на останньому етапі в генеральній класифікації фінішував на 12-й позиції з відставанням від Піно в 3 хвилини і 14 секунд. Українець провів черговий відмінний тиждень і зробив серйозну заявку на потрапляння до складу Bahrain Merida на одну з найпрестижніших велогонок світу «Джиро д'Італія».

Нагадаємо, що раніше Падун виступав на «Турі Країни Басків», де на один день приміряв майку «гірського короля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-