Ярослав Попович: Шукаємо спонсорів для створення української велокоманди

Ярослав Попович: Шукаємо спонсорів для створення української велокоманди

Укрінформ
Легендарний український велогонщик Ярослав Попович поділився планами щодо створення української національної команди з велоспорту.

Ярослав Попович був третім в загальному заліку "Джиро д'Італія", кращим молодим гонщиком "Тур де Франс", довгий час працював помічником у легендарного Ленса Армстронга. Тепер Ярослав Попович хоче розвивати український велоспорт і готовий до створення вітчизняної велокоманди.

"Проекти вже давно є в голові. Всі вони стосуються розвитку велоспорту в Україні. За два останні роки у мене з'явилося більше часу, я закінчив кар'єру, почав працювати спортивним директором в команді Trek-Segafredo. Питання про створення велокоманди у мене з Андрієм Гривко - нашим практично єдиним гонщиком в Про-турі - виникало вже багато разів. Тому шукаємо спонсорів, людей, фірми, щоб створити українську команду.

Не скажу, що завтра щось з'явиться. Якщо хочеш робити національний проект, то його потрібно розвивати багато років. А якщо просто зробити команду, щоб показувати спонсорів, то можна брати легіонерів. На мою думку, в Україні зараз дуже погані справи з велоспортом. Тому спочатку потрібно розвивати цей вид серед дітей, а потім йти вперед.

Читайте також: Українка Ірина Попова виграла багатоденні велоперегони в Туреччині

Ще раз повторю: велоспорт перебуває в занедбаному стані й потрібно його розвивати, тому що у нас є багато талановитих дітей, які доходять до певного рівня, а далі їм нікуди йти. Можна вкласти і 100 тисяч, і 200, і мільйон доларів. 1-2 мільйони - це було б супер. З моїми знайомствами ми можемо возити дітей на змагання за кордон і допомагати велошколі тут", - сказав Попович в інтерв'ю "Сегодня".

Фото: velolive.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-