Жданов: Держава не фінансуватиме участь наших спортсменів у змаганнях в Росії

Жданов: Держава не фінансуватиме участь наших спортсменів у змаганнях в Росії

Укрінформ
Міністр молоді та спорту попередив, що тепер федерації нестимуть усю відповідальність за участь українців у змаганнях в Росії.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував інформацію про заборону фінансування українських спортсменів на турнірах в РФ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«В інтернеті поширюється недостовірна інформація про нібито скасування указу міністерства молоді та спорту про заборону участі національних збірних команд України в змаганнях на території Росії.

З огляду на автономію спорту і Олімпійську хартію, я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання за кордон. Тому ми юридично уточнили цей момент в указі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України в змаганнях на території країн агресора.

Читайте також: Україна зняла заборону на участь збірних у змаганнях на території Росії

Суті рішення це не змінює. Гроші українських платників податків не будуть витрачені на такі поїздки. Ніяких виплат державних преміальних за участь в таких змаганнях нараховано не буде.

Міністерство незмінне у своїй позиції - ми категорично проти участі збірних команд в змаганнях в Росії. Всю моральну відповідальність за самовільну участь в цих змаганнях, безпеку і всі інші наслідки несуть відповідні федерації і персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати в країну агресора. Вони про це попереджені», - написав Жданов.

Нагадаємо, Асоціація спортивної боротьби України прийняла рішення відправити українських борців на чемпіонат Європи, який пройде в Каспійську (Росія).

Читайте також: Асоціація спортивної боротьби України вирішила відправити наших борців на ЧЄ в Росію

Асоціація спортивної боротьби України аргументує своє рішення тим, що Міністерство молоді та спорту України видало новий наказ, який регламентує участь українських спортсменів у змаганнях на території Росії.

У новому документі від 11 квітня йдеться про заборону фінансування зборів та участі збірних команд у змаганнях на території Росії. Федераціям не заборонено, а лише рекомендовано утриматися від участі в змаганнях на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-