Беленюк: Через пропуск чемпіонату Європи можемо не потрапити на ЧС та Ігри-2020

Беленюк: Через пропуск чемпіонату Європи можемо не потрапити на ЧС та Ігри-2020

Укрінформ
Срібний призер Олімпійських ігор український борець греко-римського стилю Жан Беленюк вважає, що збірна України ризикує втратити ліцензію на Олімпіаду-2020 через заборону виступати на змаганнях в Росії.

"Готувалися рік до чемпіонату Європи, але нам заборонили їхати на нього. Ми готуємося, намагаємося. Але політична ситуація... Іноді ми не в силах змінити її, і доводиться залишатися без того старту, до якого готувався тривалий час.

У нас трохи інша система - рейтингова, як у фехтуванні або біатлоні. Справа в тому, що ми можемо втратити і чемпіонат світу. Міжнародна федерація може нас просто не допустити. Це дуже погано - втрачається цілий рік. Через це ми можемо не потрапити на Олімпійські ігри. Ситуація дуже складна, насправді. Поки стежимо за її розвитком", - сказав Беленюк в коментарі XSPORT.

Читайте також: Хижняк: Ліцензії на Ігри-2020 розігруються не тільки на чемпіонаті світу в Росії

Нагадаємо, континентальна першість з греко-римської боротьби відбудеться з 30 квітня по 6 травня в російському Каспійську. Українці на цьому турнірі не виступатимуть – у березні міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє національним збірним України брати участь у спортивних змаганнях на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-