Порошенко вручив державні нагороди спортсменам-паралімпійцям

Порошенко вручив державні нагороди спортсменам-паралімпійцям

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вручив спортсменам-призерам Паралімпіади-2018 у Пхьончхані державні нагороди.

Церемонія нагородження відбулася під час зустрічі глави держави зі спортсменами української команди-учасниками XII зимових Паралімпійських ігор 2018, повідомляє прес-служба Президента.

Зокрема, за значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, забезпечення високих спортивних результатів національною паралімпійською збірною командою України на ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня був відзначений дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор з біатлону Віталій Лук'яненко, орденом “За заслуги” І ступеня - срібний призер Паралімпійських ігор з лижних перегонів Григорій Вовчинський, орденом “За заслуги” ІІ ступеня – бронзовий призер Паралімпійських ігор з біатлону Анатолій Ковалевський та чемпіон і бронзовий призер Паралімпійських ігор з лижних перегонів Максим Яровий.

Читайте також: Порошенко підписав закон та Указ про підтримку паралімпійського руху в Україні

Орден “За заслуги” ІІІ ступеня Глава держави вручив чемпіонці Паралімпійських ігор з лижних перегонів Юлії Батенковій-Бауман, спортсмену-лідеру – дворазовому чемпіону, триразовому срібному та бронзовому призеру Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Віталію Казакову, дворазовому срібному призеру Паралімпійських ігор з біатлону Олександру Казіку, чемпіону Паралімпійських ігор з біатлону Тарасу Радю, чемпіону, срібному та бронзовому призеру Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Ігорю Рептюху, чемпіону та бронзовому призеру Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Юрію Уткіну.

Дворазова чемпіонка, триразова срібна та бронзова призерка Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Оксана Шишкова отримала з рук Президента орден княгині Ольги ІІ ступеня, а чемпіонка та триразова бронзова призерка Паралімпійських ігор з біатлону та лижних перегонів Людмила Ляшенко – орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Також Президент вручив спорстменам-лідерам - призерам Паралімпіади медалі “За працю і звитягу”.

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич нагадав, що не було жодного дня, коли би українські паралімпійці не отримували медалі.

Сушкевич також розповів, що медаліста Віталія Лук’яненка Міжнародна спортивна спільнота номінувала у трійку найкращих спортсменів світу у зимових видах спорту, а медаліста Тараса Радя включено до топ-5 найкращих дебютантів Паралімпійських ігор.

Читайте також: Досвід паралімпійців дуже важливий для ветеранів АТО - Порошенко

Як повідомлялося, збірна України посіла четверте місце за загальною кількістю нагород на XII зимових Паралімпійських іграх. Українські паралімпійці завоювали 22 медалі - 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-