Пхьончхан-2018 передав паралімпійську естафету Пекіну-2022

Пхьончхан-2018 передав паралімпійську естафету Пекіну-2022

Укрінформ
У Пхьончхані (Республіка Корея) завершилася урочиста церемонія закриття ХІІ зимових Паралімпійських ігор.

Під час "Параду націй" на 35-тисячному стадіоні столиці Паралімпіади-2018 прапороносцем збірної України  був володар "золота" Пхьончхана у биатлонній гонці на дистанції 12,5 км серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату 18-річний Тарас Радь з Тернополя, повідомляє Укрінформ. 

Під час церемонії мер Пхьончхана Лі Сок Ре передав Паралімпійський прапор перезиденту Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонсу, який вручив полотнище меру Пекіна Чень Цзиніну. Саме у столиці Китаю за чотири роки відбудеться наступна зимова Паралімпіада. 

У Пхьончхані з 9 по 18 березня виступили близько 670 спортсменів з 49-ти держав. Було розіграно 80 комплектів медалей у шести видах спорту - лижних гонках, біатлоні, гірськолижному спорті, следж-хокеї, сноубоді та керлінгу. 

Україна на "білій" Паралімпіаді-2018 була представлена 30-ма спортсменами у трьох видах - лижних гонках, біатлоні та сноуборді.  Наша команда здобула 22 медалі (7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових) і посіла шосте місце у загальнокомандному заліку (за загальною кількістю нагород - четверте). 

Читайте також: У Пхьончхані розпочалася церемонія закриття ХІІ зимової Паралімпіади

Тріумфували на "білій" Паралімпіаді американці - 13 золотих, 15 срібних, 8 бронзових нагород. Другою була команда незалежних паралімпійських атлетів (NPA) - 8, 10, 6, третіми -  канадцы (8, 4, 16). Випередили нас також збірні Франції (7, 8, 5) та Німеччини (7, 8, 4). Загалом у Пхьончхані медалі завоювали представники 26-ти країн.

XІІІ зимова Паралімпіада пройде у Пекіні  з 4 по 13 березня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-