ФЛАУ дискваліфікувала легкоатлеток Повх і Земляк за допінг

ФЛАУ дискваліфікувала легкоатлеток Повх і Земляк за допінг

Укрінформ
Українські легкоатлетки Олеся Повх і Ольга Земляк отримали дискваліфікації на 4 і 8 роки відповідно за порушення антидопінгових правил.

Таке рішення виніс Виконком Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) у справах про порушення антидопінгових правил українськими легкоатлетками Повх і Земляк. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ. 

Ольга Земляк дискваліфікована на 8 років і відсторонена від змагань з 3 серпня 2017 року до 2 серпня 2025 року. Анульовано всі результати змагань, встановлені нею в період з 5 липня 2016 року до 3 серпня 2017 року. Також легкоатлетку позбавили всіх титулів, нагород, медалей, балів. Підлягають поверненню призові і грошові винагороди, отримані нею в зазначений період. Земляк заборонено брати будь-яку участь у змаганнях і заходах з легкої атлетики в період дискваліфікації.

Олеся Повх дискваліфікована на 4 роки і відсторонена від участі в спортивних змаганнях з 3 серпня 2017 року до 2 серпня 2021 року. До неї застосовані ті ж санкції, що і до Ольги Земляк.

Читайте також: Українська легкоатлетка нарікає на бездіяльність "рідної" Федерації

Нагадаємо, обидві спортсменки заявили, що не згодні зі своїм відстороненням, а Земляк назвала цей інцидент свавіллям. У листопаді минулого року чемпіонка Європи 2012 року українська легкоатлетка Ольга Земляк заявила, що розчарована роботою ФЛАУ, яка нічого не робить для вирішення питання про відсторонення її та Олесі Повх від змагань.

На фото: О. Земляк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-