Українська легкоатлетка нарікає на бездіяльність

Українська легкоатлетка нарікає на бездіяльність "рідної" Федерації

Укрінформ
Чемпіонка Європи 2012 року українська легкоатлетка Ольга Земляк заявила, що вона розчарована роботою Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ), яка нічого не робить для вирішення питання про відсторонення її та Олесі Повх від змагань.

Про це 27-річна легкоатлетка написала у своєму Facebook після зустрічі з президентом ФЛАУ Ігорем Гоцулом.

"Розмова з Гоцулом І.Є дійсно відбулася. Вона була необхідна для того, щоб дізнатися, чому ФЛАУ бездіє у вирішенні нашого питання, а саме - чому федерація не відправляє лист-запит на отримання даних з лабораторії, де досліджувалися наші проби (що є частиною роботи ФЛАУ). Наші особисті дзвінки з Повх Лесею ігнорувалися. Наша команда юристів підготувала лист, а ми його перенаправили ФЛАУ. Але протягом 3-х тижнів цей лист так і не був нікуди відправлений. Після чого ніяких спроб зв'язатися зі мною чи з Лесею з боку ФЛАУ і особисто Гоцула не надходило.

Федерація як орган, що приймає рішення, абсолютно не переймається збиранням доказів та їх оцінкою, а отже і не забезпечує повноцінну оцінку доказів і справедливий, безпристрасний розгляд справ для винесення своєчасного справедливого рішення, ухваленого в результаті всебічної оцінки і розгляду всіх доказів у справі.

Розгляди справ у ФЛАУ тривають ненормально довго. До прикладу, ми запросили проведення слухання (яке згідно Правил ІААФ має бути проведено протягом 3-х місяців після запиту), і наш термін сплив 3-го листопада, проте нічого не відбулося. Рішення з нашого питання приймає ФЛАУ і скільки нам ще його чекати і взагалі хоч якихось дій з боку ФЛАУ - залежить тільки від них, а не від команди наших юристів", - написала Земляк.

Читайте також: Вердикт CAS у справі Повх і Земляк стане відомим протягом 3-5 місяців - Гоцул

Нагадаємо, днями Ігор Гоцул повідомив, що офіційне рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) по дискваліфікації Ольги Земляк і Олесі Повх стане відомо не раніше, ніж за три місяці. Спортсменки були змушені пропустити чемпіонат світу в Лондоні, а зараз їх відсторонили від участі у всіх міжнародних і національних турнірах через допінг-скандал, який розгорівся у серпні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-