Вердикт CAS у справі Повх і Земляк стане відомим протягом 3-5 місяців - Гоцул

Вердикт CAS у справі Повх і Земляк стане відомим протягом 3-5 місяців - Гоцул

Укрінформ
Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул повідомив, що офіційне рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) по дискваліфікації Ольги Земляк і Олесі Повх стане відомо не раніше, ніж за три місяці.

"Я особисто спілкувався з Ольгою, питав, яка потрібна допомога. Допомога не потрібна. У неї є і радники, і юристи у цій справі. Вона будує свою систему захисту так, як вважає за необхідне, правильним. Мені здається, що її шлях захисту - помилковий. Ольга сказала, що буде звертатися з цього питання до суду (CAS). Наскільки є правдивими її заяви про те, що метод аналізів її проби був експериментальним, я не знаю. Рішення суду буде більш авторитетним, ніж мої слова. Вона скаже, що це неправда, я скажу - навпаки, хтось скаже - напівправда. Будемо чекати відповіді від вищих інстанцій.

На мій погляд, Ольга вибрала неправильний шлях захисту, їй буде непросто довести свою правоту. The Independent Athletics Integrity Unit (підрозділ легкоатлетичної етики в IAAF –ред.) - це офіційна структура, з якою рахуються в світі, і вона була створена Міжнародною федерацією для боротьби з допінгом. Згідно з правилами IAAF і антидопінговим кодексом, спортсмени зобов'язані знати про існування таких організацій і діяти в межах нормативних документів. Цей підрозділ працює виключно по статуту IAAF.

Коли буде точно відомий результат справи Повх і Земляк, мені складно сказати. Усе залежатиме від того, як працюватиме команда юристів спортсменів. Спортивний арбітражний суд знаходиться в Лозанні, і він єдиний в світі може займатися вирішенням подібних інцидентів, пов'язаних з допінгом. Там свої правила в розгляді справ. Команді юристів необхідно ознайомитися з усіма деталями. Що стосується винесення вердикту по ступенях вини спортсменок та їх можливого покарання, то це займе близько 3-5 місяців", - цитує Гоцула XSPORT

Читайте також: Земляк: Я вживала тільки дозволені препарати, це перша така справа у світі

Нагадаємо, що в серпні розгорівся допінг-скандал, в центрі якого опинилися українські легкоатлетки Ольга Земляк та Олеся Повх. Спортсменки були змушені пропустити чемпіонат світу в Лондоні, а зараз їх відсторонили від участі у всіх міжнародних і національних турнірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-